Voetbal is plezant, zeker als je weet waar de bal is. Een beeld uit SK Merelbeke - Eendracht Machelen-aan-de-Leie B uit vierde provinciale B. ©  Geert De Rycke

Voetbal Oost-Vlaanderen  

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Vooroorlogse resultaten alom, ultieme comeback van HT Zwijnaarde en wat u deze week nog zoal wil weten over de Oost-Vlaamse provinciale reeksen

Gent -

Voetbal staat bol van tradities. De voorbije dagen zag je her en der dan ook weer de Sint én zijn hulpsinten opduiken bij wedstrijden in de regionale reeksen van onze provincie. Die heilige aanwezigheid inspireerde zonder twijfel heel wat spelers. Tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Vlaamse Ardennen stuurt Sint-Niklaas met lege handen naar huis

Het blijft in de hoogste Oost-Vlaamse reeks razend spannend. Promovendus KVV Sint-Denijssport veroverde na een zege op FC Heikant-Zele en de nederlaag van DT Borsbeke in Melsele zowaar de leidersplaats. Ook KSK Beveren komt stilaan op toerental: Eendracht Zele werd met 3-0 huiswaarts gestuurd. Pieren was met twee goals van grote waarde bij de gastheren.

Sint-Niklaas was dus in het land, maar de ploegen uit de gelijknamige stad waren niet bepaald aan het feest. KSK Vlaamse Ardennen kende geen genade met SKN Sint-Niklaas en pakte uit met een 5-1-zege. De Waaslanders blijven ondertussen de rode lantaarn dragen en wachten vruchteloos op een eerste puntje. Voetbal kan hard zijn.

  2. Duymelinck opnieuw op de afspraak, Forton belangrijk voor Sleidinge

  In 2A won Destelbergen ruim van de buren van VSV Gent. Het werd 5-1 dankzij onder andere twee goals van Basyn. Bij FCG Sint-Laureins hadden ze er ook wel zin in. Vijf verschillende doelpuntenmakers voor de Meetjeslanders, die FC Assenede een 5-1-pandoering aansmeerden. Bij FC Sleidinge had hattrick hero Forton een groot aandeel in de 4-3-zege tegen SK Lovendegem, terwijl bij FC Poesele Feys dan weer een hoofdrol opeiste tijdens de 5-1-zege tegen Sparta Ursel.

  In 2B wist VC Nokere-Kruishoutem een 2-0-achterstand bij rust helemaal op te halen, waardoor ze uiteindelijk met de drie punten vertrokken uit Meldert. Houtem was ook goed op dreef en haalde het met 0-5 op bezoek bij KSV Geraardsbergen, terwijl Cattryse zich bij KVV Schelde met een hattrick liet opmerken op bezoek bij Winnik. In 2C had trouwe klant Duymelinck met twee treffers opnieuw een groot aandeel in de 0-4-zege van Sparta Waasmunster op bezoek bij KAV Dendermonde.

     3. Van den Bossche zet Sint-Antelinks op de kaart

     Bepaalde spelers vonden zondagochtend duidelijk heel wat lekkers in hun schoentje, want hoe verklaar je anders de doelpuntenfestivals in 3A? Daemers en Nutten prikten elk drie goals voor KFC Heusden Sport, dat op bezoek bij Vinderhoute met 2-11 won. Van Overbeke was dan weer goed voor een hattrick tijdens de 7-1-thuiszege van FAC Waarschoot tegen WS Lotenhulle. Verstraeten lukte twee goals voor Sint-Kruis-Winkel, dat met 5-1 won van Maria-Aalter.

     Hopelijk ondervindt de Sint dit jaar weinig hinder van de koopkrachtcrisis, anders zouden bepaalde spelers wel eens van een kale reis terug kunnen keren. Vinkt ging met 5-1 onderuit op Cercle Melle, Anrys was bij de thuisploeg wel flink en scoorde tweemaal vanop de stip. HT Zwijnaarde bleef geloven in een goede afloop en zo geschiedde: een 1-2-achterstand tegen Moortsele werd in het slotkwartier nog omgebogen in een 4-2-zege. Tien op tien voor inzet en doorzettingsvermogen, heren HT’ers.

     Ook in 3D solliciteerden bepaalde teams nadrukkelijk naar een vermelding. Hulde voor de spelers van Eendracht Winnik B en FC Kerksken-Haaltert, die voor een rasechte doelpuntenkermis zorgden. 5-3, dolle pret van begin tot einde. De strafste stoot noteerden we echter bij SV Sint-Antelinks - KVK Ninove B. Thuisspeler Van den Bossche was er goed voor vier goals, waarbij ook een hattrick in luttele vijf minuten. Reken maar dat de Sint voor hem een extra presentje in petto had. In 3E kenden heel wat teams een productief weekend, maar de 0-4-zege van Moerbeke op bezoek bij OB Lebbeke sprong er wel bovenuit.

        4. Van der Putten en Braem aan het feest bij Schoonaarde en Nieuwerkerken

        Goals, goals en nog eens goals. In 4A vlogen de doelpunten ons rond de oren alsof een doorgewinterde roetpiet met snoepjes in het rond strooit. FCA Gent ging met 2-8 winnen op bezoek bij Rooigem dankzij een hattrick van Ünver en twee treffers van Kaye. Bij SKV Oostakker - FC Dampoort werd het finaal 3-3. De thuisploeg kwam tot driemaal toe op voorsprong, maar moest zich uiteindelijk tevredenstellen met een gelijkspel.

        Onze trektocht langs de Oost-Vlaamse velden is bijna ten einde, maar de teams in 4D ontgoochelden allerminst. Van der Putten lukte zowaar een vierklapper af bij de 10-2-zege van Juventus Schoonaarde B tegen KVV Schelde B. Een prestatie die Braem ook neerzette tijdens de 8-0-zege van Nieuwerkerken tegen Koboz United Aalst.

        Eindigen doen we met de avonturen van de teams uit Sint-Niklaas in 4E. FC Sint-Niklaas B gaf warempel forfait voor het duel op bezoek bij Zaffelare B. Orly Sint-Niklaas leed dan weer een 4-2-nederlaag in en tegen Hoogeinde. KSC Lokeren-Temse B haalde in deze reeks ook nog snoeihard uit: VK Tielrode kreeg er zes om de oren, waaronder drie van Bartkowicz.

          De beste schutter van Oost-Vlaanderen

          De strijd tussen De Leeuw en Brouwers blijft ongemeen boeiend. Ook Dentijn en Van Holderbeke blijven onverminderd op doelpuntenjacht en met de eindejaarsperiode voor de boeg, zullen ze elkaar geen cadeautjes gunnen. Renko Van Acoleyen hoopt ongetwijfeld nog voor de winterbreak de kaap van de twintig rozen te kunnen ronden. Benieuwd welke verschuivingen we kunnen noteren na komend weekend.

          22: Thijs Diederik De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

          21: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

          20: Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B) en Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

          19: Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D)

          18: Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C), Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B), Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C) en Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E)

          17: Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A), Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C), Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E) en Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D)

          16: Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A) en Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem, 4B)

          Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

          In de hoogste provinciale reeks van Oost-Vlaanderen ontvangt leider Sint-Denijssport zondagmiddag SV Zottegem. Een boeiend duel dat ook van belang is voor de tweede periodestand. Anderzijds kondigt ook het duel tussen SK Denderhoutem en KSK Vlaamse Ardennen zich als bijzonder boeiend aan. In 2A ontvangt SK Lovendegem dan weer Sint-Laureins. Als de thuisploeg uitzicht wil houden op de top drie kan het zich geen puntenverlies permitteren.

          In 2B kijken we dan weer uit naar het treffen tussen leider Standaard Denderleeuw en het immer gevaarlijke KSV Melsen. FCH Sinaai – leider in 2C – wil zich dan maar wat graag herpakken na de 1-3-nederlaag tegen KFC Vrasene. JV Kruibeke, nummer vier in het klassement, moet dan het kind van de rekening worden. Geen simpele opdracht! Uiteraard houden we ook de derby van Evergem in de gaten. Leider Evergem 2020 ontvangt in 3A Evergem Center. Spektakel verzekerd.

          VV Horebeke leed vorig weekend warempel nog eens een nederlaag. De leider in 3C zal maar wat graag opnieuw met een zege willen aanknopen tegen laagvlieger FC Kluisbergen. In 3D is het dan weer uitkijken naar de leuke affiche Ninove B - VK Nederhasselt, twee ploegen die in een goede flow zitten, heet dat dan. Dat geldt trouwens ook voor Eendracht Buggenhout - KVK Robur in 3E.

          De laatste weken sputtert de motor van SKV Oostakker. Eén op zes is te weinig voor de fiere leidersploeg in 4A. Op bezoek bij Donk moet er dan ook nog eens gewonnen worden. In 4B is het uitkijken naar het duel tussen Ooidonck-Leerne en VV 9000 Gent. Twee ploegen die wel van wat spektakel houden. In 4C volgen we het resultaat van Boekel - Kluisbergen B op de voet, terwijl in 4D leider KFC Baasrode graag nog eens uit wil halen op bezoek bij rode lantaarn Koboz United Aalst. Blauw-Wit Temse blijft in 4E maar winnen. Vorig weekend alweer een 0-5-zege op bezoek bij Bosdam Beveren. Dit weekend ontvangt de leider het verraderlijke Hoogeinde. We houden ons alvast paraat voor een passage in ons volgend overzicht van de voetbalactualiteit in de Oost-Vlaamse reeksen.

          Aangeboden door onze partners

          Hoofdpunten

          Aangeboden door onze partners