Twee weken verkeersveiligheidsactie aan Mariagaarde omdat het nodig is: fluohesjes, controle op fietslichten en parkeren op veilige afstand

Malle -

De basisschool en de secundaire school van Mariagaarde in Westmalle tellen samen 1.500 leerlingen. Helaas worden leerlingen en personeelsleden dagelijks geconfronteerd met levensgevaarlijke verkeerssituaties. Door deze onveilige toestand onder de aandacht te brengen, wil de school werken aan een veiligere schoolomgeving.

Kristin Matthyssen

De komende twee weken maken vrijwillige personeelsleden zich elke ochtend en avond vrij voor deze actie. Het schoolteam vraagt automobilisten om de leerlingen op een veilige locatie af te zetten. (Brom)fietsers worden attent gemaakt op het dragen van een fluohesje én het belang van een goede verlichting. De parking is enkel toegankelijk voor het personeel om gevaarlijke situaties te vermijden.

Op deze manier brengt Mariagaarde in deze donkere maanden de veiligheid van de kinderen en jongeren extra onder de aandacht. De school rekent daarvoor ook op de ouders, die reeds een flyer toegestuurd kregen met de aandachtspunten.

Het Mariagaardeteam moedigt leerlingen aan te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. De fluohesjes en een goede fietsverlichting zijn écht noodzakelijk. Elke dag kan iedereen rekenen op de steun van de gemachtigde opzichters. Zij trotseren dagelijks weer en wind om de leerlingen veilig naar school te laten gaan.

Wie toch met de auto gebracht en gehaald wordt, wordt vriendelijk verzocht te parkeren aan de kerk of op de parking van het nieuwe kerkhof. Op deze manier wordt er orde gecreëerd in de ochtend- en avondspits.

Begin volgend jaar zal de actie herhaald worden. We kijken uit naar een verdere samenwerking met de politie Voorkempen en de gemeente Malle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners