Het ontwerp van beheerplan wil ook extra wandelmogelijkheden scheppen in Postel. © rr

Publieke consultatie voor natuurbeheerplan ‘Postelse Natuurgebieden’

Mol -

Voor het natuurdomein ‘Postelse Natuurgebieden in Mol loop tussen donderdag 8 december 2022 en zaterdag 7 januari 2023 een publieke consultatie over een ontwerp van beheerplan. Naast bosuitbreiding en waterbeleid besteedt het ontwerp ook aandacht aan extra wandelmogelijkheden in Postel.

Het huidige ontwerp omvat enkel gebieden ten zuiden van de E34, die zich grotendeels in Mol-Postel situeren. Beperkte delen liggen in Retie en Arendonk. Het ontwerp van beheerplan zet sterk in op de bosuitbreidingsplannen en het waterbeleid van de Vlaamse overheid. Zo wil de Vlaamse overheid met het bosuitbreidingsplan ‘Meer bos in Vlaanderen’ tegen 2024 4.000 ha extra bos realiseren in heel Vlaanderen. Daarnaast is het het Blue Deal-programma waarbij de strijd tegen droogte en waterschaarste wordt opgevoerd.

Het ontwerp van natuurbeheerplan besteedt ook aandacht aan zachte recreatie. Zo breidt het plan de wandelmogelijkheden in Postel gevoelig uit met enkele nieuwe wandelwegen. Daarnaast komt er een semiverharde wandellus vanaf de abdij van Postel die ook bruikbaar is voor rolstoelgebruikers, rollators en kinderbuggy’s. Verder omvatten de plannen meerdere uitkijkpunten, een struinzone en een vlot bereikbare losloopzone voor honden.

Het volledige ontwerp van het natuurbeheerplan ‘Postelse Natuurgebieden’ kan je online bekijken via www.natuurenbos.be/natuurbeheerplannen-inzien/natuurbeheerplannen-in-publieke-consultatie(mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners