Familie van overleden agent bij bestorming Capitool weigert handen te schudden met Republikeinen tijdens ceremonie  © Reuters

Familie van overleden agent bij bestorming Capitool weigert handen te schudden met Republikeinen tijdens ceremonie

De familie van de overleden politieagent Brian Sicknick heeft dinsdag een duidelijk statement gemaakt tijdens een medailleceremonie. Tijdens de huldiging van alle agenten die werden ingezet tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021, weigerden ze de handen te schudden van Republikeinen Kevin McCarthy en Mitch McConnell. De beelden laten zien hoe de uitgestoken hand van McConnell door alle familieleden werd genegeerd.

Bron: Reuters, CNN

Opmerkelijk: net voordien kregen Democraten Nancy Pelosi en Chuck Schumer wel een hand. “Ze hebben twee gezichten”, vertelde de moeder van Sicknick aan CNN over de Republikeinen. “Ik ben het gewoon beu dat ze daar staan en zeggen hoe geweldig de politie van het Capitool is, om zich vervolgens om te draaien, naar Mar-a-Lago te gaan en zijn (Donald Trump, red.) ring te kussen.” De bestorming kwam tot stand door fervente aanhangers van voormalig president Donald Trump, die aanvankelijk weigerde om de betogers een halt toe te roepen.

Brian Sicknick overleed op 42-jarige leeftijd. Hij raakte tijdens de bestorming gewond door betogers en kreeg vervolgens een beroerte.

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER