De wijnwinkel van Bruno Van de Voorde is klaar om vrijdag te openen. © Joren De Weerdt

Wijnleverancier Vinof opent winkel en belevingscentrum: “Een droom die uitkomt”

Duffel -

Vinof levert al dertien jaar de meest fantastische wijnen in heel het land. Bruno Van de Voorde en zijn echtgenote Caroline vonden nu de tijd rijp om een wijnshop te openen onder de kerktoren in Duffel in het voormalige bankkantoor.

Chris Van Rompaey

“Als 15-jarige werd ik voor het eerst gebeten door de wijnmicrobe: een passie die ik meekreeg als zoon van ouders met een Bourgondische levensstijl. Ze leerden me degusteren en namen me mee op onvergetelijke reizen doorheen prachtige wijnstreken, idyllische dorpjes en schilderachtige landschappen. Ik raakte toen als plattelandsjongen in de ban van het harde labeur van de wijnboer, die zijn product koesterde alsof het zijn kind was”, vertelt Bruno Van de Voorde.

Passie voor wijn

“Dit liet een indruk op me na. Ik heb mijn ouders ondertussen verloren, maar ze lieten me de passie voor wijn na, samen met vele mooie herinneringen. Mijn praktische kennis vergaarde ik in de Elzas en in de Languedoc. Ik vatte nadien ook de studies aan tot vinoloog. In 2009 startte ik mijn eigen zaak, gespecialiseerd in bijzondere en betaalbare wijnen met geweldige etiketten. Van Israël, Griekenland tot bijvoorbeeld topwijntjes uit Zuid-Afrika en Spanje.”

© Joren De Weerdt

“Vinof werd al snel een fenomeen in de wijnwereld en we openen nu onze eerste vestiging in thuisbasis Duffel. We kregen de kans om in ons eigen dorp een oud bankkantoor te huren en na dertien jaar en vele vragen van onze klanten is het een logische stap een fysieke winkel te hebben. Het was trouwens een droom van mezelf en mijn echtgenote om onze fantastische artikelen ook te tonen. Onze sterkte is, naast het te gekke aanbod, ook de diversiteit aan geschenken die we aanbieden. Voor elk budget vind je hier iets heel leuks”, belooft Bruno Van de Voorde.

Belevingscentrum

De winkel in de Kerkstraat 32 opent op vrijdag 9 december. “Iedereen is het hele weekend welkom voor een hapje en een drankje. Na de feestdagen openen we ook het belevingscentrum, waar je cursussen kunt volgen en waar we thematastings organiseren zoals bijvoorbeeld een bruisende avond met allerhande bubbels en een champagneboer, of kaas en wijn, of ‘hoe word ik de sommelier bij me thuis’.”

www.vinof.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel