Patricia Aerts uit Tielen bij de voorstelling van haar eerste kinderboek Cozze en Berre. © RR

Weduwe Patricia Aerts (47) brengt kinderboek uit: “Vraag me af wat Berre samen met zijn papa allemaal beleefd zou hebben”

Tielen -

Patricia Aerts (47) uit Tielen (Kasterlee) heeft de schrijversmicrobe goed te pakken. Twee jaar geleden lanceerde ze haar boek Alleen Zwanger waarin ze haar gevoelens als jonge weduwe samen met haar zoon Berre weergaf. Patricia lanceert nu ook haar eerste kinderboek Cozze en Berre. “Wat Berre als kind met zijn papa allemaal zou doen, heeft me altijd beziggehouden”, zegt Patricia Aerts.

Bart Van den Langenbergh

Voor Patricia Aerts uit Tielen blijft dinsdag 30 januari 2007 voor altijd een dramatische dag waarop haar leven een tragische wending zou nemen. Haar man Tonny Goossens overleed toen op 34-jarige leeftijd bij een werkongeval in Mechelen. De hangbrug waarop de schilder en zijn collega uit Beerse stonden, begaf het waarna ze 20 meter naar beneden stortten. Beide collega’s overleefden de klap niet. Patricia Aerts, toen 32 jaar, was nog maar twee maanden zwanger van hun zoon Berre, intussen een flinke tiener van 15 jaar. Ze werd van de ene dag op de andere niet alleen weduwe, maar moest haar zwangerschap uitdoen zonder haar geliefde man.

Cozze en Berre

In 2020 schreef ze haar ervaringen als jonge weduwe neer in het boek Alleen Zwanger. Exact twee jaar later lanceert Patricia Aerts nu ook een kinderboek waarin haar gezin opnieuw centraal staat. De schrijfster vertelt in Cozze en Berre: De schommel en de vriendjesboom een warm verhaal over een vader en een zoon die samen leuke dingen beleven.

“Cozze is de naam die sommige mensen gaven aan Tonny tijdens zijn jeugdjaren. Vandaar de keuze voor de naam Cozze en Berre”, legt Patricia Aerts uit. “Het heeft me altijd beziggehouden van wat Berre met zijn papa allemaal zou gedaan hebben als kind. Van daaruit zijn verhalen ontstaan waarvan ik er nu eentje echt uitgeschreven heb. Omdat het verhaal gaat om wat Berre in zijn kindertijd zou gedaan hebben, leek me het best om dit als kinderboek te schrijven.” Het boek is bestemd om voor te lezen aan kleuters, maar kinderen van vooral 6 tot 8 jaar kunnen het boek zelf ook lezen. De kleurrijke illustraties van Lize Desmaricaux zorgen voor extra genot tijdens het lezen.

Cozze en Berre beleven samen avonturen. © RR

Extra verhalen

“Onze zoon Berre vindt het zelf een heel goed idee dat dit boek uitkomt. Hij heeft het ontwerpverhaal gezien en was helemaal akkoord om dit uit te schrijven, ook met de bijhorende tekeningen”, vertelt Patricia Aerts. “Als het boek veel kinderen aanspreekt en we toch een zekere verkoop kunnen realiseren, kan er zeker een bijkomend verhaal volgen. Het zou fijn zijn om nadien nog verschillende boeken van Cozze en Berre uit te brengen.”

Het eerste kinderboek van Patricia Aerts is verschenen bij uitgeverij Stokstaart en is te koop aan 19,95 euro. Het boek kan worden besteld via de website van de schrijfster en is ook te koop in de boekhandel.

De schommel en de vriendjesboom staan centraal in het kinderboek van Patricia Aerts uit Tielen. © RR

www.patricia-aerts.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners