Zwerfvuiljagers gaan nu ook op pad in Beerse. © Kristof Vadino

Handhavers gaan op pad tegen zwerfvuil: sluikstorters riskeren boete tot 350 euro

Beerse -

Handhavers van de afvalstoffenmaatschappij OVAM gaan vanaf deze maand op pad in Beerse om mensen te betrappen die afval op de grond gooien.

Het lokaal bestuur van Beerse heeft beslist om zwerfvuil niet langer te bestrijden met alleen preventieve acties en met de inzet van vrijwilligers die het vuilnis telkens weer opruimen. Vanaf nu riskeert iedereen die afval, klein of groot, op de straat gooit een fikse boete.

“Om minder zwerfvuil in ons dorp te hebben, stuurt OVAM enkele keren per maand steeds twee controleurs in burger de straten op”, aldus het lokaal bestuur van Beerse. “Ze willen mensen die afval op de grond gooien op heterdaad betrappen.”

De OVAM-handhavers gaan zowel in de week als tijdens het weekend, en ook ’s avonds, op pad. Ze dragen geen uniform, maar moeten zich wel kunnen legitimeren met een kaartje of badge. “Wie op heterdaad betrapt wordt, riskeert een boete tot wel 350 euro. Je denkt voortaan dus maar beter twee keer na vooraleer je besluit om zwerfafval op het openbaar domein te gooien of achter te laten”, luidt het bij de gemeente Beerse. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners