Gedichten van lokaal dichterstalent in Vosselaar worden vanaf 2023 ook getoond op een wimpel op de gedichtenroute van het Davidsfonds. © RR

Davidsfonds zoekt Vosselaars dichterstalent voor gedichtenroute 2023

Vosselaar -

Het Davidsfonds van Vosselaar is samen met de bibliotheek en de heemkundige kring op zoek naar lokaal dichterstalent. De gedichten van de geselecteerde dorpsdichter worden twee maanden lang getoond op de volgende gedichtenroute in 2023 in Vosselaar.

Bart Van den Langenbergh

Het Davidsfonds in Vosselaar organiseert elke zomer een gedichtenroute. Op tien plaatsen in Vosselaar toont de culturele vereniging dan gedichten van een bekende dichter op een grote wimpel met ook een bijpassende foto.

“Voor de editie van 2023 zoeken we geen bekende dichter, maar onbekend Vosselaars dichterstalent”, zegt Leo Suls van het Davidsfonds van Vosselaar. “Daarom organiseert het Davidsfonds, in samenwerking met dienst vrije tijd van Vosselaar en de heemkundige kring Adriaen Ghys, een gedichtenwedstrijd waaraan iedereen uit Vosselaar kan deelnemen. Het thema van deze wedstrijd is Het Dorp. Iedereen mag deelnemen en het gebrek aan inspiratie is de enige beperking.”

De gedichten kunnen vanaf maandag 2 januari 2023 onder een pseudoniem worden gedeponeerd in de speciale gedichtendoos in vrijetijdshuis De Moer in de Sint-Jozefstraat in Vosselaar. Deze box blijft daar staan tot 1 maart.

“Een neutrale jury zal de winnende gedichten selecteren. Deze gedichten worden twee maanden lang getoond op de volgende gedichtenroute”, vertelt Leo Suls. “De winnaars ontvangen, naast eeuwige roem, ook nog een mooi boekenpakket. Wij hopen van deze gedichtenwedstrijd een jaarlijkse traditie te maken zodat we elk jaar nieuwe dorpsdichters kunnen tonen op de gedichtenroute van Vosselaar.”

Alle ingezonden gedichten worden in de zomer van 2023 ook tentoongesteld in de bibliotheek.

https://vosselaar.davidsfonds.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners