©  BELGA

Teammanager Roel Rymen verlaat Lierse na dertien jaar trouwe dienst: “Ik zal elke thuismatch nog in de tribune zitten”

De uitwedstrijd bij Club NXT op vrijdag 16 december wordt de laatste match van Roel Rymen als teammanager van Lierse. Het clubdier, dat in 2018 de heropstart van de Pallieters terug mee vorm gaf, kiest weldra voor een nieuwe uitdaging buiten het voetbal. “Ik kon dertien jaar lang van mijn hobby mijn beroep maken. Jaren, die ik nooit zal vergeten.”

Kurt Guldentops

Voor alle duidelijkheid: Roel Rymen besliste zelf om op te stappen bij Lierse. Aanvankelijk was het de bedoeling om aan te blijven tot het einde van het seizoen, maar de huidige teammanager stapt op 15 januari reeds in een andere functie buiten het voetbal. Dat bevestigt voorzitter Luc Van Thillo.

“Roel hoefde niet te vertrekken bij ons”, voegt de sterke man van Lierse toe. “Tijdens onze samenwerking sinds 2018 hebben we nooit iets aan te merken gehad op zijn functioneren. Maar mijn jarenlange ervaring als bedrijfsleider heeft me geleerd niemand tegen zijn zin aan boord te houden.”

Roel Rymen (links) in 2018 met Nico Van Kerckhoven ©  GOYVAERTS/GMAX Agency

En dus zit Rymen zaterdag tegen Dender een laatste keer op de bank op het eigen Lisp. Hij zal dan ook uitgebreid gehuldigd worden. “De reden voor mijn vertrek? Ik had niet meer het gevoel dat ik mijn functie als teammanager voor de volle honderd procent kon uitvoeren. Over de invulling ervan verschilden we van visie. Dan moet je een keertje alles op een rijtje durven zetten. En tot mijn eigen verbazing was de uitkomst dat ik besliste om de handdoek te gooien.”

Al zal Roel Rymen het Lisp geenszins helemaal de rug toekeren. En zit hij weldra als supporter nummer één in de tribune. “Er zijn geen woorden gevallen, hé”, geeft hij aan. “Na nieuwjaar zal ik iedere thuismatch met mijn dochter in de tribune zitten. Ik ben van mijn zes jaar supporter en vergroeid met Lierse. Ik heb nooit een andere club gekend. De deur blijft wat mij betreft ook altijd op een kier staan. Maar nu is het tijd voor iets anders.”

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws