©  © Werner Lerooy

Buizenproducent Aliaxis is Onderneming van het Jaar

Aliaxis is dinsdag verkozen tot Onderneming van het Jaar. Het bedrijf uit Brussel dat plastic buizen maakt, volgt de Aertssen Group op, die vorig jaar bekroond werd.

Bron: Belga

LEES OOK. De rijkste families van Antwerpen. 4. Familie Emsens: “Rijk worden is moeilijk, maar rijk blijven is nog veel moeilijker”

De andere genomineerden dit jaar waren Agristo (producent van diepgevroren aardappelproducten), Galloo (recyclage van metalen en plastics) en Vandewiele (producent textielmachines). Het gaat in alle vier de gevallen om familiebedrijven.

Scale-up van het Jaar is FEops uit Gent. Deze spin-off van de Gentse universiteit ontwikkelt technologie om hartoperaties te simuleren. Het bedrijf gaat deze technologie nu ook buiten de grenzen commercialiseren.

De wedstrijd van Onderneming van het Jaar wordt georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. De prijs van Scale-up van het Jaar komt van de Vlaamse regering, en gaat naar een jonge onderneming waarvan men gelooft dat die later mogelijk onderneming van het jaar kan worden.

Maandag werd reeds de Franstalige ‘Entreprise de l’année’ gekozen. Die titel ging naar het voedingsbedrijf Meurens Natural uit Herve, dat gespecialiseerd is in granen en gedroogd fruit. De Franstalige Scale-up is Aerospacelab.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER