©  AFP

Een bommetje bij Portugal: Cristiano Ronaldo start op de bank tegen Zwitserland

Een bommetje bij Portugal: Cristiano Ronaldo start op de bank in de 1/8ste finale tegen Zwitserland. Het sportieve rendement van Ronaldo tijdens dit WK is niet in overeenstemming met zijn status, maar Portugees bondscoach Fernando Santos liet ook weten dat hij Ronaldo’s reactie bij diens wissel tegen Zuid-Korea hoegenaamd niet kon appreciëren.

Michael Van Damme

Ronaldo hield vol dat hij zich bij zijn wissel kwaad maakte op een Zuid-Koreaan die hem aanmaande tot spoed. Maar na het bekijken van de beelden, liet Portugees bondscoach Fernando Santos weten dat hij niet opgezet was met de reactie van Ronaldo, die dan naar de bank gericht zou zijn. Santos voegde eraan toe dat ze zaak afgesloten was. Op de vraag of Ronaldo misschien op de bank zou starten tegen Zwitserland antwoordde hij stoïcijns dat hij zijn ploeg pas enkele uren voor de aftrap bekend maakte.

LEES OOK. Portugese fans spuwen Cristiano Ronaldo uit, maar dat is zonder de bondscoach gerekend: “Ik hou me niet bezig met opiniepeilingen”

De basisopstelling tegen Zwitserland bevat dus een fikse verrassing. Er zijn ook sportieve argumenten om de 37-jarige Ronaldo aan de kant te schuiven: hij hield Rafael Leão op de bank, een van de smaakmakers van AC Milan, terwijl Ronaldo’s prestaties dat niet rechtvaardigden. Hij heeft op dit WK nog maar één keer gescoord: uit een strafschop.

Nukkige reacties wanneer hij niet speelde of moest invallen hebben ook Ronaldo’s positie bij Manchester United ondergraven. Met een explosief interview blies hij de bruggen definitief op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands