Tot half februari mogen alleen fietsers en voetgangers passeren op de Molendijk in Retie. © RR

Nieuwe kalksteenlaag op gemeenteweg naar Prinsenpark moet nog 2 maanden uitharden

RETIE -

De renovatie van de Molendijk in Retie is klaar, maar de vernieuwde grindweg blijft nog gedurende meer dan twee maanden afgesloten voor het verkeer, zodat de nieuwe kalksteenvulling goed kan uitharden. Tot half februari mogen er alleen fietsers en voetgangers passeren.

Eddy Meulemans

De verbindingsweg tussen het Prinsenpark en de Watermolen in Retie was tot voor kort een hobbelige grindweg vol putten en bulten. “Een aannemer heeft het grind nu afgegraven en er een speciaal kalksteenmengsel op aangebracht, zoals je ook op vele toeristische fietspaden in Limburg ziet”, zegt schepen van Verkeer en Openbare Werken Luc Janssens (Nieuw Retie). “Deze nieuwe semi-verharding biedt meer comfort aan de fietsers, maar laat tegelijk ook het water goed doorsijpelen naar de ondergrond.”

Duurzame wegbekleding

Om de nieuwe duurzame wegbekleding maximaal te laten uitharden worden de komende tien weken geen auto’s of tractoren toegelaten op deze landelijke verbindingsroute. “Hoe langer we de kalksteenlaag kunnen laten rusten, hoe stabieler de weg uiteindelijk gaat worden”, zegt schepen Janssens. “Daarom hebben we beslist om de vernieuwde Molendijk pas op woensdag 15 februari open te stellen voor gemotoriseerd verkeer. Dat is nog goed op tijd voordat de landbouwers hun velden weer gaan bewinnen en voordat het toeristisch seizoen start.” (ema)

De landelijke verbindingsweg tussen het Prinsenpark en de Watermolen in Retie werd mooi en duurzaam gerenoveerd met een speciaal kalksteenmengsel. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners