Sinterklaas overhandigt de sleutel van Het Huis van de Sint aan burgemeester Dehandschutter. © yjs

Sinterklaas trekt deur achter zich dicht: “23.231 mensen brachten bezoek aan Huis van de Sint”

Sint-Niklaas -

Het werk zit er weer op: dinsdagmiddag trok Sinterklaas de deur van het Huis van de Sint in de Stationsstraat in Sint-Niklaas definitief achter zich dicht. Dit jaar kwamen er 23.231 kinderen een bezoekje brengen aan de Sint en zijn Pieten in zijn Sint-Niklase buitenverblijf.

Yannick Joos

Nu alle schoentjes gevuld en de brieven beantwoord zijn, vertrekken Sinterklaas en de Pieten opnieuw richting Spanje. De goedheiligman overhandigde dinsdagnamiddag de sleutel van het Huis van de Sint-Niklaas aan burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) en schepen voor Stad van de Sint Maxime Callaert (N-VA).

“We hebben opnieuw genoten van een feestelijke Sinterklaasperiode die begon met 5.000 enthousiastelingen tijdens de Dag van de Sint”, aldus burgemeester Dehandschutter. “Maar liefst 34.000 mensen genoten van het spektakelcircus Sint in de Piste in de gigantische circustent op de Grote Markt. Het Huis van de Sint zette de afgelopen weken zijn deuren open voor 23.231 bezoekers.” (Lees verder onder de foto)

De Sint paradeerde nog een laatste keer door zijn Sint-Niklase buitenverblijf. © yjs

Ook het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen is tevreden over de negentiende editie. “Het aantal bezoekers ligt in de lijn van onze verwachtingen”, aldus voorzitter Geert Vandenhende. “Tijdens de coronajaren hebben we ons evenement eens grondig geanalyseerd en hebben we ervoor geopteerd om te blijven werken met reservaties. Daardoor waren er minder bezoekers tegelijk aanwezig in het huis, maar we kozen bewust kwaliteit boven kwantiteit. Daarnaast waren ook de digitale bezoeken opnieuw een schot in de roos en hebben we ondertussen een vierde seizoen gedraaid om ook volgend jaar online een volwaardig verhaal aan te bieden.”

De Salons

Of de Sint ook volgend jaar zijn intrede kan doen in het Huis van de Sint in de Stationsstraat, is nog maar de vraag. “We geven nu de sleutel af en zijn benieuwd hoe De Salons er zullen uitzien in augustus 2023”, geeft de voorzitter nog mee.

“Naar ons gevoel wordt het moeilijk om De Salons te verkopen, met de voorwaarde die het stadsbestuur het opgesteld. Wij gaan er dus vooralsnog vanuit dat we hier ook in 2023 ons ding kunnen doen. Moest er toch een andere locatie gevonden worden, moet die plek centraal gelegen en Sintwaardig zijn. De Cipierage of het Castrohof zouden eventuele optie zijn, maar het is nog maar de vraag of die locaties de vele bezoekers aankunnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners