Donkey Republic heeft ondertussen 1.650 elektrische deelfietsen rondrijden. Donderdag werd het systeem in Beveren geïntroduceerd. © Joris Herregods 

Ondertussen 1.650 elektrische deelfietsen in Vervoerregio Antwerpen

Antwerpen -

Vier maanden na hun intrede in Antwerpen, zijn de elektrische deelfietsen van Donkey Republic ondertussen in de 32 gemeenten van de Antwerpse Vervoerregio aanwezig. De bijna 250 hubs in de gemeenten worden de komende maanden nog verder aangevuld.

Ondertussen staan er 1650 oranje deelfietsen in de Vervoerregio Antwerpen. Exacte cijfers van het gebruik zijn er nog niet, maar gemiddeld zouden zo een 80 mensen per dag een fiets gebruiken. Daarbij moet gezegd worden dat het netwerk de afgelopen maanden nog niet zo breed was dan nu het geval is.

De verwachting dat de deelfietsen van Donkey Republic een succes worden is echter groot. “De meest recente cijfers tonen dat de deelfiets steeds meer ingeburgerd raakt in Vlaanderen. Met een basisnetwerk van 1.650 elektrische deelfietsen van zorgen we ervoor dat ook de langere woon-werkafstanden een haalbare kaart zijn”, zegt Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Ondertussen is het systeem van deelfietsen ook uitgebreid naar het Waasland. In Beveren werden donderdag de eerste fietsen ingereden. pvdp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners