© ATV

Medezaakvoerder Pakawi Park verdacht van grensoverschrijdend gedrag tegenover medewerkers, ook minderjarigen betrokken

Balen, Zwijndrecht -

Het parket van Antwerpen voert een onderzoek naar vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag van Tommy P. (50) uit Zwijndrecht, medezaakvoerder van het Pakawi Park in Olmen (Balen). De man is voorwaardelijk vrij, maar mag niet meer binnen in het dierenpark.

jtp, phu, mto

De lokale politie Balen-Dessel-Mol ontving de afgelopen maanden een aantal klachten van vrouwelijke werknemers van het Pakawi Park over het gedrag van medezaakvoerder Tommy P. (50). De politie maakte de klachten over aan het Antwerps parket dat een opsporingsonderzoek startte en na verloop van tijd nog enkele klachten binnenkreeg.

“In deze fase van het onderzoek hebben acht vrouwen afzonderlijk van elkaar een gelijkluidende verklaring afgelegd. Onder hen ook twee minderjarigen die er als jobstudent hebben gewerkt”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. Tijdens het onderzoek kwamen enkele elementen naar boven waarna het parket besliste een onderzoeksrechter te vorderen.

Huiszoeking

De politie voerde maandag een huiszoeking uit op het privéadres van Tommy P. in Zwijndrecht. “Na de huiszoeking werd hij ook verhoord en voorgeleid bij de onderzoeksrechter”, zegt Aerts. “De man ontkent formeel alle aantijgingen. De onderzoeksrechter heeft na verhoor beslist om hem vrij te laten onder voorwaarden. Het gaat onder meer om een verbod om in het park te komen en om een contactverbod met de slachtoffers.”

De feiten zijn op dit moment gekwalificeerd als aanranding van de eerbaarheid en aantasting van de integriteit. Het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet door de recherche van politie Balen-Dessel-Mol.

Medezaakvoerder sinds 2019

Tommy P. nam in 2019 samen met Wim Verheyen de toenmalige Olmense Zoo over van Charel Verheyen, de vader van Wim. Het dierenpark werd in de zomer van dat jaar omgedoopt tot Pakawi Park. P. stond daarbij onder meer in voor het commerciële en zakelijke management van het dierenpark. Ook bleef het dierenpark investeren in de vernieuwing van de dierenverblijven, zoals de bouw van een nieuw tijgerverblijf dat in de zomer van 2020 werd geopend en de uitbreiding van het verblijf voor witte leeuwen in 2021.

Medezaakvoerder Wim Verheyen kan voorlopig weinig vertellen over het dossier. “Ik wil een correct verloop van het onderzoek niet in de weg staan en verleen mijn volledige medewerking aan de recherche. Daarom kan ik daar op dit moment geen publieke verklaringen over geven”, vertelt hij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen