Tanja en Johan Eerens nemen de zaak over van Chris en Hugo Eerens, Johans vader.  ©  Tom Cornille

Johan neemt fakkel over van vader Hugo bij Electro Technics: “De eerste wasmachines verkocht ik bij ons in de gang”

Deurne -

Deurnenaar Hugo Eerens (70) stopt na 39 jaar als zaakvoerder van Electro Technics in de Ten Eekhovelei, gespecialiseerd in de verkoop en herstelling van Whirlpool-toestellen. Hij draagt de fakkel over aan zijn zoon Johan (43), die al vijftien jaar meedraait in de zaak. “Maar als de toestellen ouder zijn dan Johan zelf, dan ga ik nog wel mee op ronde”, zegt Hugo.

Jan Stassijns

Een oude camionette en een gereedschapskoffer. Meer had Hugo Eerens niet, toen hij in 1984 als zelfstandig technieker de baan op ging. Hij had toen al tien jaar ervaring op de teller als technieker bij de firma Bauknecht, een merk waarin hij zich ook met zijn eigen zaak in specialiseerde. Later kwam daar Whirlpool bij. Aanvankelijk richtte Hugo zich voornamelijk op herstellingen van wasmachines, droogkasten, koelkasten, het zogenaamde witgoed.

Chris en Hugo Eerens. © Tom Cornille

Van garagebox tot winkel

Gaandeweg breidde hij zijn activiteiten uit naar de verkoop van Bauknecht- en Whirlpool-toestellen, samen met zijn vrouw Chris. Een gehuurde garagebox deed dienst als eerste magazijn. Een paar jaar later kochten ze een klein gelijkvloers appartement in de Lakborslei. “De eerste wasmachines moest ik door de living naar mijn opslagplaatsje achteraan sleuren”, blikt Hugo terug. “In de gang verkochten we toestellen en onderdelen. Dat was verre van ideaal, maar we moesten roeien met de riemen die we hadden.”

Sinds begin jaren 90 hebben Hugo en Chris met Electro Technics hun vaste stek in de Ten Eekhovelei. Nog steeds prijkt hun slogan op de gevel: Verkoop met eigen service, een prettige ervaring voor koning klant. Het is naar dat motto dat het koppel al jaar en dag werkt. De zaak groeide uit tot een gerespecteerde hersteldienst en elektrowinkel met klanten tot ver buiten de provincie.

De winkel van Electro Technics in de Ten Eekhovelei in Deurne ©  Tom Cornille

“Overdragen, maar niet loslaten”

Dit jaar is Hugo 70 geworden en vindt hij de tijd rijp om een stap terug te zetten. Zijn oudste zoon Johan (43), die al vijftien jaar voor zijn vader werkt, neemt de zaak over samen met zijn vrouw Tanja. “Hij kent de toestellen intussen van binnen en van buiten, net zoals ik”, zegt Hugo. “Mijn inbreng was ik al langer aan het afbouwen, maar soms komen we nog toestellen tegen die ouder zijn dan Johan en dan komt mijn ervaring goed van pas.”

Toch verdwijnt Hugo niet helemaal uit de zaak. “Overdragen, maar niet loslaten”, zegt hij daarover. “Als je zoals ik bijna vijftig jaar lang van maandagochtend tot zondagavond hebt gewerkt, blijft er niet veel ruimte over voor hobby’s. Ik hou me hier dus nog wel bezig. Mijn vrouw en ik wonen ook nog boven de winkel, dus we zijn hier nog niet helemaal weg.”

www.electrotechnics.be

Tanja en Johan, de nieuwe zaakvoerders van Electro Technics. © Tom Cornille

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners