©  Thomas Geuens

‘James De Musical’ haalt cowboy van Village People naar België: “Erik had zo’n leuk verhaal over hem”

Donderdag gaat het tweede seizoen van James De Musical van start met een voorstelling over Erik Van Looy. Presentator James Cooke en zijn team haalden zelfs een internationale gast naar ons land voor de Slimste Mens-presentator. Van Looy interviewde ooit de cowboy van Village People en hield daar een goed verhaal aan over.

edb

Randy Jones, beter bekend als de cowboy van de groep Village People, vloog afgelopen zomer vanuit Amerika naar België voor de opnames van James De Musical. Het was allesbehalve een eitje om de man hier te krijgen, vertelt Cooke in Dag Allemaal. “Je wilt niet weten wat een werk dat is geweest! Dat heeft heel wat mails en whatsappjes gekocht. Maar tijdens de research bleek dat Erik daar zo’n leuk verhaal over had...”

Village People, met Randy Jones (tweede van links). ©  ANP

Van Looy wist de YMCA-zanger als achttienjarige te strikken voor een interview, toen Village People in Antwerpen waren voor een filmpremière. Het interview vond plaats in Randy’s hotelkamer, die naakt op bed lag. “Dat wou ik toch eens gedubbelcheckt zien”, lacht James. Van Looy had de komst van de cowboy niet verwacht en begon zelfs even te stotteren toen hij ‘m zag, aldus James Cooke.

Jones bevestigde het verhaal van Van Looy, en suggereerde zelfs dat hij niet de enige naakte persoon in de kamer was. “Erik houdt van de vrouwen, laat daar geen twijfel over bestaan, maar niemand zal ooit weten wat daar precies gebeurd is”, zegt Cooke met een lachje.

‘James De Musical’, donderdag om 21.00u op Play4.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER