Via het Caputsteenpark worden regelmatig pakketjes met drugs over de gevangenismuur gegooid.  ©  Dirk Vertommen

Man smokkelt pakje met drugs binnen in gevangenis: zes maanden cel

Mechelen -

De strafrechter heeft een 43-jarige Mechelaar veroordeeld tot zes maanden celstraf en een boete van 8.000 euro voor drugsfeiten. Tijdens een controle stelden de cipiers vast dat de man een pakje, dat over de gevangenismuur was gegooid, probeerde binnen te smokkelen.

K.W. zat in september 2020 in de Mechelse gevangenis. Na de dagelijkse wandeling stapte de man weer naar binnen, maar werd hij door de cipiers gecontroleerd. Hij had een pakje onder zijn geslachtsorgaan verstopt. Er zaten drie gebruikershoeveelheden cocaïne en cannabis in.

Heel snel werd duidelijk dat K.W. het pakje had zien liggen nadat het over de gevangenismuur was gegooid. “Maar hij blijft erbij dat hij niet wist dat er drugs inzaten”, zei advocaat Boris Reynaerts. “Hij heeft het meegenomen, maar voor hem hadden al vier andere gedetineerden het vastgenomen. Voor alle duidelijkheid: mijn cliënt was niet de bestemmeling van het pakje.”

Dat hij niet zou geweten hebben dat er drugs in het pakketje zaten, lachte het parket weg. “Hij moet toch beseffen dat pakjes die over de gevangenismuur worden gegooid meestal een illegale inhoud hebben. En als hij dacht dat er iets legaals inzat, waarom verstopte hij het pakketje dan in zijn onderbroek?”, klonk het.

De rechter dacht er net hetzelfde over en legde K.W. een extra celstraf en (fikse) boete op. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen