Malik Kamagaté. © Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Doe wat je wil, en niet dat wat anderen van je verwachten”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Malik Kamagaté (17).

“Ik ben een echte thrifter: van de ene tweedehandswinkel naar de andere hollen op zoek naar leuke kleren. Een hobby die ik oorspronkelijk uitoefende met een goede vriendin. Ondertussen woont zij in Leuven en zien we elkaar minder. Maar dat belet me niet om de activiteit alleen verder te zetten.” 

“Meestal kijk ik gewoon wat rond in de winkels. Nu ga ik specifiek op zoek naar warme truien en hoodies om me te wapenen tegen de winterse temperaturen. Het voordeel van tweehandswinkels is dat je er kledij vindt die niemand anders heeft. Het is geen doel om speciaal te zijn, maar het is jammer dat iedereen elkaar probeert na te doen. Doe wat je wil, en niet dat wat anderen van je verwachten.”

“Dat is niet eenvoudig als je in Mol woont. Het is er oké, maar de vibe past niet echt bij me. Ook de mensen zijn niet per se mijn cup of tea. Ik zou veel liever in een stad als Brussel wonen. Ik heb spijt dat ik er niet ben gaan studeren, maar wat niet is, kan nog komen. We zullen wel zien. Ik probeer van dag tot dag te leven en zo mezelf te ontwikkelen.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen