Dani Van Spittael (links) tekende met een heerlijke knal voor de gelijkmaker van Avanti Stekene. “Zulke doelpunten maak je ook niet elke week.” ©  Erik Westerlinck

Voetbal 3de afdeling VV A Avanti Stekene

Doelpunt in de ultieme slotfase nekt Dani Van Spittael en Avanti Stekene: “Match duurde één minuut te lang”

Stekene -

Avanti Stekene is er na de stevige winst op HO Kalken niet in geslaagd om de lijn op eigen veld door te trekken in de topper tegen FC Voorde-Appelterre. De Stekenaars gingen voor de derde keer dit seizoen op eigen veld onderuit, deze keer met 1-2.

Ivan Elegeert

Het winnende doelpunt van de bezoekers viel pas in de extra tijd. “De match duurde dus een minuut te lang”, vertelt Dani Van Spittael, die na de rust de thuisploeg wel op gelijke hoogte had gebracht. “Zo verliezen is dan natuurlijk extra zuur. Want ik had het gevoel dat de wedstrijd alle kanten uitkon. Voorde-Appelterre heeft ons zeker in de beginfase van de wedstrijd verrast. Ze speelden heel offensief en kregen een pak kansen. Brent Van Steelant heeft ons toen rechtgehouden, maar nadien herstelden we het evenwicht en kregen wij ook kansen. Al was de 0-1 aan de rust alles bij elkaar genomen misschien wel een correcte weergave.”

Na de koffie stelde Van Spittael dan toch gelijk met een heerlijke knal. “Ik kreeg de bal aangespeeld van Cas Criel en kon hem meteen overnemen. Ik was echt wel blij met dat goaltje. Zulke doelpunten maak je ook niet elke week.” Na zijn doelpunt maakte Van Spittael een gebaar naar de bank. “De voorbije weken zat ik ook al enkele keren op de bank. De trainers waren niet tevreden over mijn vorm. Ik heb geprobeerd om dat vandaag recht te zetten. Dat verklaart misschien mijn reactie na die goal. Al moet je daar ook niet meer achter zoeken. Het was gewoon de adrenaline die even opspeelde.”

Vier op negen

De treffer volstond uiteindelijk niet, want in de slotseconden pakten de bezoekers nog de volle buit. “Ik kan me er wel iets bij voorstellen dat de neutrale toeschouwer die zege verdiend zal vinden omdat Voorde-Appelterre meer kansen kreeg dan wij. Toch blijft het zuur om zo te verliezen en zo toch een rechtstreekse rivaal voor de eindrondeplaatsen drie punten te zien uitlopen. De voorbije drie weken speelden we tegen drie ploegen uit de top vijf en pakten we vier op negen. Dat is natuurlijk niet genoeg om echt mee te spelen aan de kop van het klassement. De conclusie is voor mij dat Voorde-Appelterre en Tempo Overijse toch wel de sterkste ploegen uit de reeks zijn en niet voor niets de eerste twee plaatsen bezetten. Maar wij leggen ons daar nog lang niet bij neer. Voor Nieuwjaar krijgen we nog een verplaatsing naar Roeselare-Daisel en een thuismatch tegen KVE Drongen. Het is duidelijk dat we in die matchen geen punten willen laten liggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners