Jacqueline toont trots haar drie boeken. © Tommy Maes

Jacqueline Booij brengt derde sprookjesbundel uit

Mol -

Jacqueline Booij uit Mol-Millegem heeft met Dat is misschien nog waar ook! haar derde sprookjesbundel uitgebracht. Het boek bevat zes zelfverzonnen sprookjes. Net als bij de twee vorige boeken zijn de illustraties van de hand van Ljuba Gilani.

De in Nederland geboren Jacqueline Booij woont als sinds 1993 in de Kempense natuur van het Molse gehucht Millegem. Vorig jaar bracht ze haar eerste sprookjesbundel Stel je dat eens voor… uit. “In 2006 had ik al zelf een sprookje verzonnen dat ik altijd vertelde aan een kind waar ik toen vaak op paste”, vertelt ze.

“Ik had het toen ook uitgeschreven, maar het belandde thuis in de schuif. Tot ik jaren later in een onlinekrant een oproep zag van uitgeverij Boekscout die op zoek was naar nieuwe auteurs. Ik stuurde het verhaal op en kreeg meteen een enthousiaste reactie. De uitgeverij vroeg wel of ik nog extra sprookjes kon schrijven. Daarnaast ging ik op zoek naar een illustrator en zo kwam ik uit bij Ljuba Gilani uit Ijmuiden. Zij bracht de personages helemaal tot leven, net zoals ik ze zelf heb ingebeeld.”

Ondertussen heeft de schrijfster al drie sprookjesbundels geschreven. © Tommy Maes

Toen de eerste bundel werd gepubliceerd, had Jacqueline al een aantal nieuwe sprookjes verzonnen. En zo kwam er in maart van dit jaar Doe dàt maar eens na! uit, een tweede boek met maar liefst acht eigentijdse sprookjes. Afgelopen maand kwam dan met Dat is misschien nog waar ook! een derde sprookjesbundel uit. Telkens met illustraties van Ljuba Gilani.

Woordgrapjes

“De inspiratie blijft komen”, zegt Jacqueline met een glimlach. “Ik vertrek altijd vanuit de titel en werk zo het verhaal uit. Zo ben ik tijdens het schrijven zelf ook altijd verrast om hoe elk sprookje afloopt. De inspiratie komt vaak uit eenvoudige dingen die ik in mijn omgeving zie. Zo heb ik bijvoorbeeld een sprookje verzonnen over een mattenklopper die ik thuis heb. Ik lees ook bewust geen andere sprookjes, om daar niet door te worden beïnvloed. In tegenstelling tot de klassieke sprookjes bevatten mijn verhalen ook geen gruwel of wreedheid, maar ze dompelen kinderen wel onder in een wereld van verbeelding. Daarnaast steek ik er ook woordgrapjes in die volwassen lezers zeker begrijpen.”

De schrijfster is uiteraard trots op haar drie sprookjesboeken. “De verkoop verloopt vrij vlot en ik krijg ook veel positieve reacties”, vertelt ze. “Het loopt nu allemaal heel snel, maar het mag voor mij vooruit gaan. Uiteraard blijf ik op mijn eigen tempo schrijven, zonder druk van de uitgeverij en mezelf. Schrijven is voor mij ook een dagelijks ritueel. Ik schrijf niet alleen sprookjes, maar ook gedichten.”

Dat is misschien nog waar ook! en de twee andere sprookjesbundels van Jacqueline Booij zijn onder meer te bestellen via www.boekscout.nl, de reguliere en online boekhandel en bij Jacqueline Booij zelf.

  (Tommy Maes )

jacquelinebooij.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners