Schrijven doet Luc Vos vaak gewoon in zijn living.  © Marc Peeters

Luc Vos (54) heeft spannende thriller ‘Zeven’ klaar: “Ik ben bekender in Nederland dan hier”

Heultje -

Twintig jaar geleden werd Luc Vos (54) uit Heultje (Westerlo) gebeten door de schrijversmicrobe. Na een lange reeks kortverhalen rolde ruim een maand geleden Zeven van de persen. Een thriller waarin de auteur zijn lezers laat kennismaken met de Anne Verelst, een inspecteur bij de Antwerpse politie. Zij moet op zoek naar een ontvoerder en moordenaar tijdens een zenuwslopende race tegen de klok.

Marc Peeters

Als dertiger zat Luc Vos in de maalstroom van een drukke job, waarbij ondanks veel en hard werken het risico om bedankt te worden voor geleverde diensten niet kon uitgesloten worden. “Op een avond heb ik de computer aangezet en ben ik als uitlaatklep beginnen te schrijven. Mijn eerste stappen zette ik in het fantasygenre. Later volgden romans, jeugdverhalen, gedichten, haiku’s en sciencefiction. Intussen heb ik mijn ding helemaal gevonden met het schrijven van spannende verhalen”, aldus Vos. De auteur was de voorbije jaren goed voor meerdere podiumplaatsen tijdens schrijfwedstrijden. Sporadisch gaf Luc Vos zijn werk uit in eigen beheer voor een eerder beperkt publiek.

“Wie dat ouder werk toch heeft gelezen, weet dat ik het personage Anne Verelst in een trilogie al eerder heb opgevoerd. Als je het chronologisch bekijkt, speelt Zeven zich wel af vóór de oudere verhalen. Mogelijk kunnen die later nog wel eens terugkeren in een heruitgave. In het volgende verhaal, dat met wat geluk in de zomer van volgend jaar in de winkel zal liggen, ga ik nog wat verder terug in de tijd.”

Vrouwenthrillers

Luc Vos zit momenteel bij de Nederlandse uitgeverij LetterRijn. “Ik denk dat ik hierdoor ondertussen in Nederland beter bekend ben dan in Vlaanderen. De uitgeverij zet stevig in op de promotie van hun boeken, onder meer via leesgroepen en recensiewebsites. Zo heb ik op Vrouwenthrillers goede commentaren gekeken. Dat platform richt zich op boeken met vrouwen in de hoofdrol, wat natuurlijk niet uitsluit dat ze ook door mannen kunnen gesmaakt worden. Het woord ‘superspannend’ is al gevallen in de beoordelingen. Daar word je dan toch even stil van. Door een volledig boek te publiceren, vang je natuurlijk veel meer aandacht dan de auteur te zijn van één verhaal in een bundel.”

Zeven krijg goede recensies in Nederland. © Marc Peeters

In Zeven wordt Anne Verelst op een website geconfronteerd met zeven lege doodskisten. Het lijkt allemaal een flauwe grap tot er elke zeven uur een onbekende man of vrouw in een van de kisten verschijnt en er een aftelklok start. Elk spoor naar deze mensen en hun ontvoerder ontbreekt. Wie is deze dader? Waarom verschijnen juist deze mensen in de kisten? En wat is het verband met inspecteur Verelst? Stuk voor stuk vragen die de lezer zich zal stellen bij het lezen van het boek, dat zich overigens in Antwerpen en omstreken afspeelt.

Luc Vos werkt momenteel als zelfstandig consultant. “Leven van je inkomsten uit de verkoop van boeken is in dit land maar een tiental mensen gegund. Daarom ook dat het dubbel spijtig is dat er geen boekenbeurs meer is in Antwerpen. Het was immers voor auteurs onderling een mooie gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Er zijn intussen wel wat goede, kleinschalige evenementen gestart, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde”, vindt Vos.

Zeven ligt vanaf heden in de boekhandel. Gesigneerde exemplaren zijn verkrijgbaar bij de auteur.

www.lucvos.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners