De man ontkent met klem dat hij die avond aan het benzinestation was gestopt, maar daar dacht de rechter duidelijk anders over. ©  Joren De Weerdt

Man (51) loopt 18 maanden voorwaardelijke celstraf op voor overval, ondanks hardnekkig ontkennen: “Ik ben daar helemaal niet geweest”

Lier -

De Mechelse strafrechter heeft een 51-jarige man uit Kruibeke schuldig bevonden aan een gewapende overval op een bediende van het tankstation Lukoil in Lier. De man liep 18 maanden met probatie-uitstel op. De Oost-Vlaming hield tijdens het proces zijn onschuld staande en ontkende die dag aan het tankstation te zijn gestopt. Daar geloofde de rechter niets van.

Theo Derkinderen

Op 18 maart, kort voor 20u, sloot de bediende van het benzinestation Lukoil op de Aarschotsesteenweg in Lier de shop en stapte naar haar auto. Toen ze instapte, sprong er plots een man tevoorschijn. Hij had een mes in zijn handen en stapte bij de vrouw in langs de passagiersdeur. “De man bedreigde het slachtoffer met een mes en eiste geld. De vrouw overhandigde hetgeen ze bij zich had: 90 euro. De dader wou echter meer en vroeg aan de bediende om samen naar de shop te gaan en daar het aanwezige geld te roven”, zei de openbare aanklager. “Toen de winkelbediende aan de overvaller meedeelde dat ze de kluis van de zaak niet kon openen, gooide de man de sleutels van haar auto weg en zette het op een lopen.”

Het slachtoffer sloeg alarm in de buurt. “Op dat ogenblik zag ze een bestelwagen met reclame op het koetswerk tegen hoge snelheid vertrekken. Ze herkende de bestuurder als de dader van de overval. Dat deelde ze mee aan de politie en uit nazicht van de beelden van de ANPR-camera’s bleek dat de bestelwagen rond het tijdstip van de overval Lier via de Aarschotsesteenweg verliet”, aldus nog de aanklager.

Breekmes en 90 euro op zak

De bestuurder bleek K.V. uit Kruibeke te zijn. De man werd later bij zijn vriendin in Westerlo aangetroffen. “Hij was in het bezit van twee breekmessen en had ook 90 euro op zak. Het exacte bedrag dat in Lier was ontvreemd.”

K.V. hield vol dat hij niets met de overval te maken had. “Hij had geen motief om een overval te plegen en ook geen financiële problemen. En ook niet onbelangrijk: mijn cliënt was een vaste klant in het benzinestation. Nogal vreemd om dan zo’n feiten te plegen. En met een bestelwagen waarop reclame van de werkgever staat. Totaal onlogisch”, foeterde zijn advocate Veronique Gysbrechts.

Naar vriendin

“Er wordt verteld dat ik de bestelwagen in de Fortweg zou hebben gezet en zo via de Schollebeekstraat weggereden ben. Ik ben daar helemaal niet geweest. De avond van de overval ben ik wel op de Aarschotsesteenweg geweest omdat ik onderweg was naar mijn vriendin. Maar ik ben niet gestopt aan of in de buurt van het tankstation. Laat staan dat ik daar een overval zou hebben gepleegd”, reageerde K.V. zelf.

De rechter bestudeerde het dossier grondig en vond toch voldoende bewijzen tegen K.V. Ze legde hem 18 maanden met probatie-uitstel op. Of de man tegen de uitspraak in beroep gaat, is nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen