De Antwerpsestraat, dé winkelstraat in Lier, tijdens de braderie in juni van dit jaar. © Chris Van Rompaey

Lier promoot stadscentrum bij inwoners van buurgemeenten

Lier, Berlaar, Nijlen, Duffel -

De inwoners van vijf buurgemeenten krijgen dezer dagen het plannetje Lier verrassend dichtbij in hun brievenbus. Het gaat om een investering van 9.496 euro.

Chris Van Rompaey

“Lier is gezellig, vlakbij en bovendien ligt hier alles op wandelafstand van elkaar”, zegt schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA). “Dat geldt voor winkels, horeca en andere leuke plekjes, maar ook de nabijheid van belangrijke fietsverbindingen, het openbaar vervoer en tien centrumparkings is een grote troef. Bovendien parkeer je op bijna de helft van die parkings gratis, én is er altijd wel ergens plaats. Op zondag of na 19u is bovengronds parkeren zelfs overal gratis.”

© RR

“Met het Lier verrassend dichtbij-plan willen we die bereikbaarheid van ons gezellig historisch stadscentrum, omringd door water en het groen van de vesten, blijvend in de kijker zetten. Het plan kreeg dit jaar een opfrisbeurt en verwelkomt Lierenaars, Hooiktenaars én inwoners van de omliggende gemeenten om gezellig te komen winkelen, eten, drinken of vertoeven in Lier. Naast info over de centrumparkings, (parkeer)weetjes zoals het uitgebreide fiets- en autodeelaanbod komt ook het evenementenaanbod tijdens de eindejaarsperiode aan bod”, aldus schepen van Economie Ilse Lambrechts (N-VA).

Lier verrassend dichtbij wordt gedrukt op 50.000 exemplaren en huis aan huis verdeeld in Berlaar, Nijlen, Duffel, Ranst, Boechout en Lint. Lierenaars, Hooiktenaars en andere klanten kunnen een exemplaar halen in de stadslocaties en bij de deelnemende handelaars. (cvr)

https://www.shoppeninlier.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners