© BELGAIMAGE

Dertiger riskeert 40 maanden cel voor aanzetten tot prostitutie: “Politie moest vrouw uit zijn appartement bevrijden”

Morkhoven -

Een dertiger uit Morkhoven (Herentals) riskeert een celstraf van 40 maanden voor het aanzetten tot prostitutie. Een ploeg van de lokale politie Neteland moest in oktober 2021 een zwaar geëmotioneerde vrouw uit zijn woning halen. “Ze stond er al om bekend dat ze bepaalde diensten leverde”, beweerde de raadsman van de beklaagde.

Bart Van den Langenbergh

Een vrouw alarmeerde in oktober vorig jaar via een sms haar ex-vriend met de melding dat ze tegen haar wil werd vastgehouden op het appartement van A.Z. (31) in Morkhoven. De man bracht zijn dagen met een enkelband daar door. “Een ploeg van de lokale politie Neteland ging langs op dat adres en kon de vrouw al wenend uit het appartement halen. Ze moest zich door Z. laten prostitueren”, zei openbare aanklager Elke Van Dyck op de rechtbank in Turnhout. “Na haar vertrek bij haar ex-vriend verbleef ze bij de man. Hij gaf haar cocaïne en dwong haar om zich te laten prostitueren. Hij maakte hiervoor een account op de website Redlights en zette zijn gsm-nummer erbij. Ze liet zich enkele keren prostitueren en moest het geld afgeven. Hij dreigde er ook mee om haar te slaan.”

Bij een huiszoeking in het appartement vond de politie onder een kast ook nog een inderhaast weggegooid bolletje cocaïne. In de kelder stond een stofzuiger die gestolen was in de buurt. A.Z. riskeert een effectieve celstraf van 40 maanden en een boete. De aan drugs verslaafde L.B. (33) uit Olen was ook aanwezig in de woonst. Hij had een gebruikershoeveelheid cocaïne op zak en stond mee terecht, ook voor een diefstal uit de kledingzaak Monja in Herentals. Hij riskeert een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden.

“Mijn cliënt stond onder elektronisch toezicht en hij vulde die periode in met drank, drugs en seks”, pleitte de raadsman van A.Z. “Maar hij heeft die vrouw niet gelokt, wel vriendelijk besteld. Ze stond er al om bekend dat ze bepaalde diensten tegen betaling aanbood. Tijdens haar vrijwillig verblijf heeft ze drugs gebruikt waarvoor ze niet moest betalen. Maar op een bepaald moment stond de geldkraan droog. Door een drietal afspraken af te werken was dat haar manier om wat geld aan te brengen.” De rechtbank velt een vonnis op 20 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Kempen