De bekende Geelse bellemannen maken de weg vrij voor Sinterklaas, want die gaat dit weekend een verbaal steekspel in het plat Geels aan met de Kerstman tijdens Den Aovet van de Platte Klap. © Hans Otten

Den Aovet van de Platte Klap viert het Geelse dialect

Geel -

Met Den Aovet van de Platte Klap viert cultuurcentrum de Werft al langer de Geelse streektaal, maar dit jaar komt er een heuse eindejaarseditie. De oude(re) Geelse garde krijgt daarbij ook versterking van jong talent.

Hans Otten

Het smakelijke Geelse dialect kwam in al zijn sappige aspecten aan bod in humoristische filmpjes, liedjes, quizjes en vertellingen vol wetenswaardigheden tijdens vroegere edities van Den Aovet van de Platte Klap – voor niet-Gelenaars: de avond van het dialect. Dat prettige gebeuren krijgt nu een volwaardige eindejaarseditie met maar liefst twee voorstellingen op zaterdag 10 december (20.15u) en zondag 11 december (14u). Daarin koppelt cultuurcentrum de Werft de bekende gezichten en stemmen aan nieuw jong talent.

Zo brengt huisorkest De Nootoplossing met de Geelse artiesten Martine Dams en Cas Vandecruys bekende liedjes met nieuwe Geelse teksten van de hand van Paul Heylen. Ook de meidenband Petticoat en de Fanfare van Honger en Dorst maken hun opwachting met beklijvende teksten en muzikale hoogstandjes. Stadsdichter Maarten Vanhoof brengt zijn verrassende gedichten, Jan Raeymaekers bekijkt de Geelse actualiteit met een scheve blik.

Oude rotten Georges Vannuten en Lu Verellen maken er een vrolijke verkleedpartij van, Willy Geentjes presenteert originele filmpjes. “De voorstelling baadt in een eindejaarssfeer. Verwacht je dus maar aan een rap battle tussen de Sint en de Kerstman, terwijl de Drie Koningen opduiken in de publieksquiz”, klinkt het bij de Werft.

Kaarten voor de voorstellingen kosten 12 euro en zijn te bestellen bij het cultuurcentrum op de Werft.

www.dewerft.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners