In de bibliotheek op het Heymanplein kunnen studenten terecht om te studeren voor hun examens. © yjs

Open VLD wil meer studeerplekken: “Voldoende aanbod voorzien voor grote vraag”

Sint-Niklaas -

Veel studenten staan voor de blokperiode. Fractieleider Karel Noppe (Open VLD) wil meer studeerplekken inrichting in Sint-Niklaas. “De vraag is groot en in onze studentenstad moeten we voldoende aanbod kunnen creëren.”

Yannick Joos

De komende weken duiken zowel scholieren als hogeschool- en universiteitsstudenten in hun boeken. Voor studenten die thuis niet goed kunnen studeren of beter in groep studeren, voorziet de stad Sint-Niklaas opnieuw in studeerplekken, zoals in de bibliotheek en in het OverKophuis.

Studenten vonden gretig de weg naar de openbare studeerplekken, stelt fractieleider Karel Noppe van Open VLD vast. “Dat bewijst dat er vraag is naar studeerplekken. We pleiten er daarom voor om het aanbod uit te breiden met bijkomende plaatsen, onder meer in de nieuwe vleugel van het stadhuis.”

Ook in tweede zitperiode

“Ook Studentplek, een project georganiseerd door studenten zelf, biedt verschillende studieplaatsen aan en heeft eveneens de ambitie om het aantal locaties uit te bereiden”, weet Noppe. “Wij stellen voor dat er niet alleen in de blokperiode in december en juni, maar ook in de tweede zitperiode in augustus een dergelijk aanbod wordt voorzien.”

Schepen voor Onderwijs Maxime Callaert (N-VA) benadrukt dat er door de samenwerking met Studentplek voldoende aanbod wordt gecreëerd om aan de vraag te voldoen. “Vanuit de stad ondersteunen we de vzw financieel. Hun werking is ook opgenomen in onze stadscommunicatie en wij zullen als stad onze verantwoordelijk nemen om Studentplek te helpen groeien.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners