Brandstichtster van Hoboken komt in februari voor de rechter voor veertien branden

Hoboken -

De rechtbank in Antwerpen buigt zich op vrijdag 10 februari over het dossier van Sengul A., de Hobokense vrouw die verdacht wordt van veertien brandstichtingen. Verschillende slachtoffers stelden zich burgerlijke partij.

De 39-jarige Sengul A. werd eind maart opgepakt door de politiezone Antwerpen. Kort voordien had ze geprobeerd een bestelwagen in de Kempenlandstraat in Hoboken in brand te steken. De politie lag op vinkenslag omdat de Hobokense wijk rond de Frieslandstraat en de Weerstandlaan op dat moment al twee maanden opgeschrikt werd door een reeks autobranden. Branden die duidelijk aangestoken waren en die meestal ’s avonds of ’s nachts ontstonden.

LEES OOK. ‘Pyromane van Hoboken’ blijft aangehouden: wat bezielde Sengul A. (38), de huismoeder die verdacht wordt van reeks autobranden?

Bij haar arrestatie had A., buurtbewoonster en moeder van twee, nog brandversnellers op zak. Ook in haar appartement in de Frieslandstraat werd nog een hoop brandversnellers gevonden. De speurders konden A. uiteindelijk linken aan veertien autobranden, tijdens de inleidingszitting werd al duidelijk dat de feiten niet betwist zullen worden. A. moet zich op 10 februari ook verantwoorden voor een ernstig geval van belaging. (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen