Corona doet in de Kempen het aantal besmettingen weer oplopen, maar het blijft voorlopig bij lage aantallen. © Fred Debrock

Corona blijft lichtjes omhoog kabbelen

Kempen

In de voorbije week kwamen er in de Kempen in totaal 366 nieuwe coronabesmettingen bij, een toename met 24% in vergelijking met de week voordien. Het virus ziet zijn verspreiding zo stilletjes weer groeien.

Hoewel de aangroei in de afgelopen zeven dagen in vergelijking met twee weken voordien al op 62% ligt, gaat het nog altijd om relatief lage getallen. In de meeste Kempense gemeentes blijft het besmettingscijfer min of meer op hetzelfde niveau hangen, met slechts een lichte toename. We zitten nog ver verwijderd van de (kleine) piek van twee maanden geleden.

Alleen in Balen, Dessel en Ravels stijgt het besmettingsniveau met minstens de helft, in Grobbendonk, Herenthout, Hoogstraten en Mol gaat het zelfs om een verdubbeling. Hulshout, Laakdal, Meerhout, Turnhout, Vorselaar en Vosselaar tekenden dan weer een coronadaling op. De meeste besmettingen kwamen er de voorbije week bij in Geel (+48), Mol (+36), Balen (+33), Herentals (+27) en Turnhout (+24). (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners