Het Speelgoedmuseum gaat op zoek naar de meest representatieve speltradities in ons land. ©  Marc Herremans

Speelgoedmuseum brengt Belgische spelcultuur in kaart: online bevraging en lesmap voor scholen

Mechelen -

Het Speelgoedmuseum in Mechelen brengt de Belgische spelcultuur in kaart. Nog tot eind februari 2023 houdt het museum daarover een online bevraging. Rond het participatietraject ‘Iedereen speelt!’ is ook een lesmap voor scholen uitgewerkt.

Sven Van Haezendonck

Met welk speelgoed en welke videogames werd vroeger het meest gespeeld? Wat zijn vandaag de meest gekozen spellen? Met een grootschalige bevraging wil het Speelgoedmuseum daar een beter zicht op krijgen. Aan de hand van een leuke en laagdrempelige tool kunnen deelnemers zelf een winkelkarretje vullen met hun favorieten. Zo kom je te weten welk spelerstype je bent.

Leerdoelen

Ter voorbereiding van de enquête hebben medewerkers van het museum voor scholen een lesmap uitgewerkt. Er is aandacht aan besteed dat ze aansluit bij de leerdoelen. Op basis van de resultaten van de enquête bekijkt het museum de meest representatieve speltradities in ons land. Daar zal het binnen en buiten het museum acties rond opzetten, in samenwerking met erfgoedorganisaties.

In een volgende fase krijgen deelnemers ook de kans om een fijn verhaal of een plezierige herinnering rond spelen in te sturen. De leukste inzendingen worden in beeld gebracht en aan het publiek getoond. De resultaten van de enquête worden bekendgemaakt aan het brede publiek. Ze worden gebruikt om de collectie van het museum verder uit te bouwen. De Vlaamse overheid steunt het project. (svh)

www.iedereenspeelt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen