Vorig jaar stond in Zandvliet een ijspiste. © rr

Winter Wonder Weken met ijspiste op Solftplaats

Berendrecht -

De Solftplaats verandert van vrijdag 9 december tot en met zondag 8 januari in een winterdorp. De ijspiste staat er centraal en brengt sfeer in hartje Berendrecht.

Het district brengt voor het tweede jaar op rij een winterdorp naar de polder. Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA): “Vanaf het begin koos het districtsbestuur ervoor om het winterdorp afwisselend in Zandvliet en Berendrecht te laten doorgaan. Dit jaar is Berendrecht aan de beurt.” De ijspiste op de Solftplaats is trouwens de enige in de regio. “We kunnen de mensen niet alles afnemen. Ook voor onze verenigingen is dit winterdorp van groot belang, want naast de ijspiste krijgen de verenigingen een eigen stand. Zo kunnen ze zich profileren en ook een centje bijverdienen voor de clubkas. Besparen doet het polderdistrict wel”, geeft Carl Geeraerts nog mee.  

De Winter Wonder Weken starten op vrijdag 9 december om 18u met een openingsfeest met schaatsvereniging L2SK8 uit Deurne. De Koperdieven zorgen voor livemuziek. Daarna is het de beurt aan de bezoekers om de 300 m² grote overdekte ijspiste te verkennen.

Activiteiten

Tijdens de Winter Wonder Weken worden er op en rond de schaatsbaan extra activiteiten georganiseerd. Zo kunnen bezoekers op verschillende dagen de Kerstman ontmoeten, Disney-figuren begroeten en is er livemuziek. Ook een après-ski, kinderdisco en nieuwjaardisco zorgen voor een leuke sfeer.

Op andere locaties blijft de wintersfeer behouden, met onder meer een kerstconcert van Yannick Bovy & The Rico Zoroh Band in de Sint-Gertrudiskerk in Zandvliet en kerstfilm The Grinch in vrijetijdscentrum De Schelde.

Bezoekers komen best met de fiets. Auto’s kunnen parkeren op de buurtparking aan Berendrecht Sport in de Monnikenhofstraat.(evdw)

www.winterwonderweken.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners