Vrijwilligers steken een handje toe.  © Patrick Post

Hulp nodig bij sneeuwruimen? Gebruik de sneeuwtelefoon

Kapellen -

We maken ons op voor de koudste tijd van het jaar. Die gaat vaak gepaard met sneeuw en ijs. Alhoewel iedereen verplicht is zijn stoep sneeuw- en ijsvrij te houden, kan niet iedereen dat. Via de sneeuwtelefoon kan je hulp inroepen.

Hoe gezellig ook, sneeuw en ijs kunnen heel wat hinder opleveren. Zeker voor zwakke weggebruikers is het opletten geblazen. Elke inwoner is dan ook verplicht de stoep voor zijn/haar deur sneeuw- en ijsvrij te houden. 

Wie minder mobiel of al wat ouder is en die sneeuwklus niet zelf meer kan klaren, kan eventueel een beroep doen op buren, familie, vrienden of de sneeuwtelefoon. Vrijwilligers helpen je graag om de toegang van de deur tot aan de straat, de brievenbus en het voetpad voor je huis sneeuwvrij te maken. Het mag in totaal maximum 20 m² zijn en je betaalt 1 euro voor een ruimbeurt.

Sneeuwval is niet voorspelbaar. Daarom registreer je je best vooraf als je een beroep wil doen op de vrijwilligers van de sneeuwtelefoon. (evdw)

Wie graag een handje toesteekt als sneeuwruimer geeft een seintje aan dienstencentrum ’t Bruggeske via bruggeske@kapellen.be of 03-670.28.03.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners