Opvoeden is niet altijd vanzelfsprekend.  © Wim Kempenaers

Pia Leurs houdt twee voordrachten over opvoeden van basisschoolkinderen

Kalmthout -

Oudercoach Pia Leurs begeleidt ouders en lerarenteams bij opvoedingsvragen. Donderdag 8 en 15 december staan kinderen van het derde tot het zesde leerjaar centraal in haar voordrachten.

De eerste donderdag belicht ze het derde en vierde leerjaar. Dat zijn scharnierjaren tussen klein zijn en groter worden. Welke vaardigheden leren we kinderen op deze leeftijd en hoe kunnen volwassenen helpend communiceren met hen? Dit zijn maar enkele vragen die aan bod komen.  

Op 15 december leer je meer over het vijfde en zesde leerjaar. Daar zitten jonge tieners voor wie de wereld groter wordt, terwijl ze toch nog vertrouwde steun nodig hebben. Wat geven we hen in deze jaren mee in hun bagage voor de soms woelige zoektocht naar zichzelf die eraan zit te komen? Een vraag waarop veel ouders graag een antwoord willen weten.

De voordrachten vinden telkens plaats om 20u in het lokaal van de zesde klas, boven de schuur van Rinkrank, Pastoor Hensstraatje in Kalmthout. Parkeren kan op Sportpark Heikant. De voordracht is gratis, maar een vrije bijdrage in cash is welkom.

(evdw)

Info: directie@rinkrank.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners