© ATV

“We halen de Meir leeg”: oproep tot rellen na achtste finale Marokko, maar ouders raden elkaar ook aan om kinderen thuis te houden

Antwerpen -

De Marokkanen nemen het dinsdag om 16u op tegen Spanje in de achtste finale van het WK voetbal. Op sociale media gaat een bericht de ronde om massaal op straat te komen en “de Meir leeg te halen”. De politie benadrukt dat ze paraat staat en zal ingrijpen als de openbare orde in het gedrang komt, ouders raden elkaar op Facebook aan om hun kinderen thuis te houden.

sodb

De Antwerpse politie maakte vorige week, na de voetbalmatch tussen Marokko en Canada, een zware balans op na de uit de hand gelopen straatfeesten bij Marokkaanse supporters. In totaal werden 35 personen bestuurlijk gearresteerd. Drie politiemensen, allen leden van het bemiddelingsteam, raakten gewond. Twee werden geraakt door vuurwerk, één iemand werd bekogeld met stenen.

LEES OOK. Drie politiemensen gewond en 35 arrestaties na opnieuw uit de hand gelopen straatfeest na winst Marokko

Marokko speelt dinsdagnamiddag de volgende WK-match tegen Spanje en er wordt gevreesd dat er weer kleine rellen zouden kunnen ontstaan in Antwerpen door een bericht dat verspreid werd op sociale media. De oproep werd via een Snapchat-account gedeeld, waarin stond dat elke buurt op het Kiel, in Borgerhout en in Deurne naar de Meir moet om daar alles leeg te halen. “Als we allemaal samen komen, kunnen de flikken niks meer doen”, stond er geschreven.

Politie staat paraat

De politie benadrukt dat ze op de hoogte is en paraat staat om in te grijpen waar nodig. “Morgen spelen Marokko en Spanje de achtste finale van de wereldbeker. In de marge daarvan gaan berichten rond die aanzetten tot vernielingen. We houden morgen (dinsdag, red.) zichtbaar en niet zichtbaar toezicht en aarzelen niet om in te grijpen wanneer de openbare veiligheid in het gedrang komt”, aldus de politie op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op Facebook roepen verschillende mensen ook op om hun kinderen thuis te houden en te controleren of ze aanwezig zijn op school. “Graag iedereen die kinderen heeft die dag uw zoon, dochter of binair kind te controleren op zijn aanwezigheid thuis of tijdens de les. Graag dit bericht delen. Bij deze is iedereen gewaarschuwd!”, staat er.

LEES OOK. Hamza en Ahmed vermeden escalatie van feest na overwinning van Marokko: “Dat ze ons kennen is onze grootste troef”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER WK voetbal 2022