Amerikaanse overheid opent onderzoek naar bedrijf van Elon Musk voor onnodig dierenleed en massale sterfte bij varkens

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft een federaal onderzoek geopend naar mogelijk dierenmisbruik bij Neuralink, het bedrijf van Elon Musk dat experimenteert met neurologische manipulatie van varkens en andere dieren.

jvhBron: Sky News

Tientallen werknemers van het bedrijf zouden (al dan niet anoniem) aan Amerikaanse media gezegd hebben dat tests bij Neuralink overhaast worden, waardoor de experimenten veel vaker herhaald moeten worden, en de dieren in kwestie nodeloos zouden lijden en massaal zouden sterven. Zo zouden er al ongeveer 1.500 dieren gestorven zijn bij experimenten.

LEES OOK. “EU dreigt Twitter te bannen als Musk zich niet houdt aan regels voor moderatie”

Musk zou het personeel van Neuralink in interne e-mails zwaar onder druk zetten. Zo zou hij de werknemers in het verleden al meermaals gezegd hebben dat ze zich moeten inbeelden dat er een bom aan hun hoofd hangt, en gedreigd hebben met “het einde van de activiteiten” van Neuralink.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw zou maanden geleden al een onderzoek gestart zijn naar mogelijk dierenmisbruik bij het bedrijf, op verzoek van een federale onderzoeksrechter. Neuralink werkt aan een hersenimplantaat, waarmee het onder andere hoopt verlamde mensen weer te laten lopen.

©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER