© RTV

Sinterklaas beloont goed verlichte fietsers met speculaas: “Belangrijk om gezien te worden op de weg”

Mechelen -

Sinterklaas heeft dinsdagochtend in Mechelen goed verlichte fietsers beloond met speculaas. Fietsers die niet in orde waren, kregen van een van zijn pieten meteen lichtjes om hun fiets gebonden. Met de actie wilde de Mechelse Fietsersbond wijzen op de gevaren van geen of te weinig verlichting.

Sven Van Haezendonck

Fietsers die goed verlicht op pad waren, kregen van Sinterklaas speculaas cadeau. ©  Dirk Vertommen

De Mechelse afdeling van de Fietsersbond koos Sinterklaasdag uit voor een actie rond fietsverlichting en fietsveiligheid. Leden hadden postgevat op de fietsostrade tussen de Caputsteen- en de Kleine Nieuwedijkstraat. Fietsers die slecht of niet verlicht rondreden, kregen een voor- en achterlichtje op hun fiets gebonden. Wie wel in orde was, kreeg een speculaas van de Sint mee.

In gevaar brengen

“Tijdens de donkere wintermaanden is het voor alle weggebruikers belangrijk om gezien te worden op de weg, dus ook voor fietsers! Veel fietsers staan hier onvoldoende bij stil en brengen zo zichzelf en andere weggebruikers in gevaar”, zegt Jorre Vannieuwenhuyze, voorzitter van de Mechelse Fietsersbond.

Om ogenblikkelijk komaf te maken met fietsers die onverlicht of slecht verlicht op pad zijn, zorgde de Fietsersbond voor lichtjes. “Door meteen fietsverlichting om de fiets te binden, hebben ze geen reden meer om zich nog onverlicht op de openbare weg te wagen”, zegt Vannieuwenhuyze.

De Fietsersbond benadrukt het belangrijk te vinden dat fietsers zich veilig op de weg begeven en ook rekening houden met andere weggebruikers. (svh)

LEES OOK. Fietsersbond tevreden over nieuwe verkeerssituatie op fietsostrade, maar: “Voorrang voetgangers duidelijker afdwingen”

Fietsers die niet goed verlicht onderweg waren, kregen meteen lichtjes om hun fiets gebonden. ©  Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen