Stage van Antwerp zit erop, Great Old oefent komende dagen tegen Kortrijk en Go Ahead Eagles

“Laatste dag, yes!” Met die woorden, en twee duimen in de lucht, maakte Ritchie De Laet dinsdagochtend zijn opwachting op het Sports Centre van Jebel Ali. Na een intense trainingsweek in de Arabische warmte is wat rust welgekomen.

dige

Door de aangekondigde hitte – het kwik klimt vandaag richting 32 graden – begon de laatste oefensessie in Dubai een halfuur vroeger dan voorzien. Op Faris Haroun (voetblessure) na trainde iedereen met de groep. Verschillende aspecten kwamen tijdens de oefensessie aan bod. Coach Mark van Bommel zat er tijdens de passingvormen kort op.

Na de lunch genoten de spelers van een welgekomen vrije namiddag. Heel laat konden ze het niet maken. Om 5u30 lokale tijd (2u30 Belgische tijd) vertrok de bus richting luchthaven waar de spelers en de staf drie uur later het vliegtuig namen richting Zaventem.

Oefenen tegen Go Ahead

Intussen kreeg de rest van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft vorm. Antwerp last twee vriendschappelijke wedstrijden in, op zaterdag 10 december tegen Go Ahead Eagles, het nummer elf uit de Eredivisie, en vervolgens op woensdag 14 december tegen KV Kortrijk. Beide oefenduels gaan door achter gesloten deuren. Op zaterdag 17 december is er de fandag die opnieuw haar intrede maakt. Voor de jaarwisseling heeft de Great Old nog twee belangrijke afspraken: de bekerpartij thuis tegen Standard (20/12) en de competitiematch op het veld van Westerlo (27/12).