© RR

Winkelbediende betrapt dieven en krijgt duw, maar politie kan ze snel vatten

Mechelen -

In Mechelen heeft de politie vorige week vrijdag twee mannen in de kraag gevat die in een winkel in de Bruul schoonheidsproducten hebben gestolen. De twee zijn kort daarna in een horecazaak op de IJzerenleen ingerekend. Een 36-jarige winkelbediende kreeg bij het incident een fikse duw en zette de speurders op het spoor naar de daders.

Vrijdagmorgen omstreeks 9.30u kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in de Bruul. “Een winkelbediende had er twee mannen betrapt op diefstal. Ze kreeg een duw, maar ging achter de boeven aan. Hierdoor kon ze de vluchtrichting en een persoonsbeschrijving van de daders meegeven”, zegt Dirk Van de Sande, politiewoordvoerder Mechelen-Willebroek. 

De bikeploegen van de politie waren snel ter plaatse en via camerabeelden kon de politie er snel achterkomen dat de twee hun toevlucht hadden gezocht in een horecazaak op de IJzerenleen. Daar kon de politie de twee inrekenen. Ze hadden nog zes flessen parfum in de originele verpakking in hun bezit.

De twee, een 19- en een 35-jarige man, werden voor verhoor overgebracht naar het politiecommissariaat. Het gaat om twee Marokkanen die illegaal in ons land verblijven. De tiener staat nog geseind in een ander gerechtelijk dossier. Beiden zijn gekend voor eerder gepleegde feiten. Het duo wordt gelinkt aan winkeldiefstallen in Leuven en in Hasselt, maar dat wordt verder onderzocht.

De onderzoeksrechter liet de twee dieven opsluiten in de gevangenis. De buit is terugbezorgd aan de bestolen cosmeticazaak in de Buul. (ldn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners