©  REUTERS

IN BEELD. Neymar en co. stoppen Pelé hart onder de riem na zege tegen Zuid-Korea

De spelers van Brazilië, Neymar op kop, hebben na hun 4-1-zege in de 1/8ste finales van het WK een spandoek bovengehaald om Pelé (82) een hart onder de riem te steken. De gezondheidstoestand van de Braziliaanse voetballegende is precair, ook al kwamen er de voorbije dagen boodschappen van hemzelf (via sociale media) en familieleden om iedereen gerust te stellen. Pelé liet al weten dat alle boodschappen hem deugd doen, dit gebaar zal hem bijzonder plezieren.

Michael Van Damme

LEES OOK. Brazilianen willen zesde wereldtitel pakken om hun inspirator te eren: “Wij willen dat jullie allemaal bidden voor Pelé”

Pelé is de grootste Braziliaanse voetballer aller tijden en won zelf driemaal het WK. Hij is nog steeds een van de belangrijkste Braziliaanse beroemdheden en zijn gezondheidstoestand houdt het hele land in de ban. Ook de spelers van de nationale ploeg. Tijdens de wedstrijd waren er al spandoeken te zien ter ere van Pelé en na de match haalden ook de spelers er een boven.

©  EPA-EFE

©  EPA-EFE

©  AFP

In een Twitter-post waarin hij iedereen probeerde gerust te stellen, riep Pelé op om Brazilië te blijven volgen op dit WK.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Interlands