Bocciaspeler Francis Rombouts uit Tielen in actie op een trainingskamp in het Turkse Belek. © BELGA

Francis Rombouts (38) neemt deel aan WK boccia: “Ik wil mijn poulewedstrijden winnen”

Tielen -

Francis Rombouts (38) uit Tielen (Kasterlee) is afgereisd naar Rio de Janeiro in Brazilië om deel te nemen aan het wereldkampioenschap boccia. Dinsdag speelt hij daar zijn eerste wedstrijd.

Bart Van den Langenbergh

In de Braziliaanse grootstad Rio de Janeiro vindt nog tot en met woensdag 14 december het wereldkampioenschap (WK) boccia plaats. Boccia is een paralympische sport die gelijkenissen vertoont met petanque. Boccia wordt beoefend door mensen met een ernstige fysieke beperking aan de werparm.

Francis Rombouts uit Tielen reisde als enige Belg af naar de Braziliaanse metropool. De speler van sportclub Spinnaker wil zich eerst concentreren op de groepsfase voordat hij verder vooruitkijkt. De laatste World Cup in Bahrein was een teleurstelling omdat ik daar de poulewedstrijden verloor. Ik wil die teleurstelling graag met een goed WK doorspoelen. Ik wil mijn poulewedstrijden winnen en daarna zie ik wel”, zegt Rombouts.

Francis, bijgenaamd Blackjack, was van 21 tot 27 november ook mee op de topsportstage in het Turkse Belek. Voor het eerst gingen olympiërs en paralympiërs samen op stage, wat voor hem een grote stap vooruit is. Die stage met Team Belgium en Paralympic Team Belgium in Belek gaf mij een heel goed gevoel. Alle topsporters samen: dat was super en ik voelde aan dat we gelijkwaardig waren”, vertelt Francis Rombouts. “Die stage motiveerde me om extra hard te trainen voor het wereldkampioenschap.”

De Tielenaar neemt deel aan het enkelspel in de klasse BC2. Op dinsdag 6 december speelt hij zijn eerste wedstrijd.

Francis Rombouts. © Paralympic Team Belgium

https://www.gsportvlaanderen.be/activiteiten/wereldkampioenschap-boccia

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners