Themabeeld. ©  Shutterstock

Agentschap Opgroeien heft vergunning van Hulshoutse onthaalouder op: “Met dringende noodzakelijkheid”

Hulshout -

Het agentschap Opgroeien heeft eind november de vergunning van een Hulshoutse kinderopvang ingetrokken. Organisator Ferm en de onthaalouder beëindigden hun samenwerking enkele dagen eerder al. De zeven kinderen die er verbleven, worden tijdelijk elders opgevangen.

Kristof Van Rompaey

Volgens woordvoerder van Ferm Kinderopvang Caroline Audoor stopte de samenwerking met de Hulshoutse onthaalouder door familiale reden en werden er geen incidenten gemeld. Volgens recente informatie van het agentschap Opgroeien waren er nochtans wel ernstige zorgen over de veiligheid bij de opvang. “De vergunning werd met dringende noodzakelijkheid opgeheven”, bevestigt woordvoerder Nele Wouters.

De samenwerking tussen Ferm en de onthaalouder stopte in elk geval op vrijdag 25 november al, nog voor het agentschap Opgroeien de vergunning ophief. Ferm zocht en vond tijdelijke opvang voor de zeven kinderen die er verbleven. “Drie kinderen worden nu opgevangen op andere locaties van Ferm”, zegt Audoor. “De andere vier gezinnen worden nog op andere plaatsen voortgeholpen. Er is dus een oplossing voor 100% van hen.”

Burgemeester Geert Daems (CD&V) werd maandag na de stopzetting van de opvang ingelicht. Hij is niet op de hoogte van de exacte reden. “Waarschijnlijk was er wel een probleem, maar atypisch als je naar andere situaties in Vlaanderen kijkt, is toch wel dat de organisator in dit geval de samenwerking zelf heeft stopgezet vooraleer er van overheidswege werd opgetreden”, stelt hij. “In die zin is dat nog positief. De organisatie zocht tegen die maandag na de sluiting naar oplossingen voor de kinderen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners