Lucas Van den Eynde speelt de vrek Scrooge in A Christmas Carol. © Deep Bridge, Kris Van Exel 

Lucas Van den Eynde toont in primeur transformatie voor rol als Scrooge in nieuwe musical ‘A Christmas Carol’

Antwerpen -

Lucas Van den Eynde (63) ondergaat een meesterlijke transformatie voor de nieuwe Vlaamse musicalversie van A Christmas Carol. Speciaal voor ons toont hij in primeur zijn gedaanteverwisseling tot de legendarische vrek Scrooge.

Guy Van Vliet

Netflix lanceerde vorige vrijdag nog de animatiefilm Scrooge: A Christmas Carol maar volgend jaar komt er een door Stany Crets geregisseerde Vlaamse musical. Het is Lucas Van den Eynde die de vrek mag spelen in de kerstklassieker van Charles Dickens. “Ik heb geen seconde getwijfeld toen de vraag kwam. A Christmas Carol staat zeer hoog in mijn lijst van favoriete kerstverhalen. Scrooge is een personage waarin je als acteur veel verschillende facetten kan tonen”, geeft Lucas als reden waarom hij meteen toehapte voor de rol.

Een kleurrijke vrek

Daarnaast is er ook de verfrissende aanpak. Vergeet de deprimerende look uit eerdere versies: Scrooge krijgt het uitzicht dat bij een echte familiemusical voor de eindejaarsperiode hoort. Scrooge blijft de geniepige, schriele en miezerige vrek, maar zijn uitzicht weerspiegelt ook al de sfeer van kerst.

“Het idee ontstond een jaar of vier geleden en we wisten meteen dat Lucas de enige echte Scrooge kon zijn”, verklapt ontwerper Joris Van Veldhoven. “Hierdoor kon ik de look van Scrooge ontwerpen met Lucas in het achterhoofd. Geen zwarte jas dit keer, Scrooge heeft meer kleur. Hij is natuurlijk een chagrijn, maar daar is een reden voor. Hij werd miskend in zijn ongelukkige jeugd. Die achtergrond in het kostuum verwerken, met kleuren die al aan kerst doen denken, maakt het juist interessant. Maar het blijft Scrooge, dankzij de gebogen houding, de opgetrokken schouders en de enorme hoed, die hij draagt uit angst om oogcontact te maken”, toont de ontwerper.

“Joris heeft schitterend werk geleverd”, prijst Lucas, die erop wijst dat de look nog niet eens helemaal af is. “De finishing touch moet nog gebeuren. Zo kan het zijn dat we met toch mijn eigen haar, dat nu al vrij lang is, gaan werken in plaats van met een pruik. Of een combinatie van beiden. Ik vond het fantastisch om te transformeren naar Scrooge, een personage dat tot de verbeelding spreekt, en even terug gekatapulteerd te worden naar het Victoriaanse tijdperk”, beseft Lucas.

A Christmas Carol, vanaf 16 november 2023 in Antwerpen, Gent en Hasselt, www.deepbridge.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER