Funkisfilms wil van zijn eerste filmquiz een ideale instapquiz voor amateurs maken. © RR

Filmquiz verleidt ook niet-quizzende liefhebbers

Herentals -

Het Herentalse genootschap van filmfanaten Funkisfilms presenteert niet alleen geregeld de betere film, maar houdt op zondag 12 december ook een eerste filmquiz. Om de ‘amateurs’ te bekoren, krijgen zij andere filmvragen dan de ‘profs’.

Een filmquiz is over het algemeen precies wat je je ervan voorstelt: enkele uren aan een stuk krijg je filmfragmenten op je afgevuurd met daarbij meestal twee vragen: de titel van de film en nog een extra vraag. Dat is meestal specialistenwerk waarop vooral doorgewinterde filmquizploegen op afkomen.

“Wij willen onze quiz ook toegankelijk maken voor mensen die nog nooit of zelden aan een filmquiz hebben deelgenomen”, vertellen de initiatiefnemers achter Funkisfilms. “Om de drempel tot deelname te verlagen, werken we met twee klassementen. Iedereen krijgt dezelfde fragmenten te zien, maar de amateurploegen krijgen daarbij andere vragen dan de klassieke filmquizploegen. Ploegen die zich inschrijven, vermelden best de categorie waarin ze willen aantreden.”

De eerste filmquiz van Funkisfilms vindt op zondagnamiddag 12 december om 13.30u plaats in zaal ’t Hof op de Grote Markt van Herentals. Deelname kost 20 euro per ploeg van maximaal vier personen. (ho)

www.funkisfilms.be, meir.gert@telenet.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners