Ook de Sint-Niklase jeugd kijkt uit naar de gezellige eindejaarsperiode op de Grote Markt.© yjs

Winterfoor als sfeervolle opwarmer van Sint-Niklaas Wintert: “Twee weekends kerstmarkt zijn een mooie opsteker”

Sint-Niklaas -

Terwijl de ijspiste en kraampjes voor de kerstmarkt nog in volle opbouw zijn, kunnen Sint-Niklazenaren zich op de Grote Markt al volop uitleven op de Winterfoor. Afgelopen weekend openden de foorkramers de luifels van hun kraampjes en dat doen ze nog tot 21 december. “Ook wij kijken uit naar de twee weekends kerstmarkt.”

Yannick Joos

De komende weken hangt er een betoverende kerstsfeer over het marktplein van Sint-Niklaas. Vanaf vrijdag biedt d’IJspiste een maand lang schaatsplezier op een overdekte piste van 675 vierkante meter.

Een winterterras met muziek, vuurkorven, kraampjes met geschenkartikelen, veel lichtjes en dampende bekertjes glühwein zorgen voor warmte en gezelligheid. De kerstmarkt vindt voor het eerst twee weekends op rij plaats. (Lees verder onder de foto)

De ijspiste en kraampjes zijn in volle opbouw. © yjs

Wie Sint-Niklaas Wintert zegt, zegt in één adem ook Winterfoor. De foorkramers strijken de komende weken neer op de Grote Markt.

“We zijn vooral blij dat we na enkele corona-edities opnieuw voluit kunnen gaan”, zeg Timothy Van Gorp van Number One. “We verwachten meer volk dan de voorbije jaren. We kijken enorm uit naar de eindejaarsperiode. Ook de twee weekends van de kerstmarkt gaan voor ons een mooie opsteker zijn.”

De jeugd geniet na schooltijd al graag van een frietje of een portie smoutebollen op de Winterfoor. “Sint-Niklaas Wintert, dat zijn leuke weekends op het einde van het jaar”, klinkt het bij een groep jongeren. “Terwijl wij ons amuseren op de ijspiste of op de kermis, genieten onze ouders van een chocomelk of glühwein. Die kerstsfeer is zo leuk, gezellig en magisch.”

De foorkramers staan nog tot 21 december op de Grote Markt. De ijspiste en de kerstmarkt gaan deze week vrijdag open.

Meer info over Sint-Niklaas Wintert via: www.ontdeksintniklaas.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners