© ram

Klein Seminarie zingt op speelplaats voor De Warmste Week

Hoogstraten -

De middelbare school van Klein Seminarie Hoogstraten heeft maandagmiddag een clip opgenomen voor De Warmste Week.

Door het miezerige weer zag het er even naar uit dat de opname niet kon doorgaan omdat de drone droog moest blijven. Gelukkig bleef het droog toen de leerlingen, leerkrachten, directie en medewerkers op de speelplaats verzamelden. In totaal zongen meer dan negenhonderd mensen Where are you Christmas?. “Het lied komt uit de film over The Grinch die Kerstmis wil stelen”, vertelt muziekleerkracht Eva Vermeren. “Na de vraag over Kerstmis in het eerste deel kantelt het lied en zingt iedereen over de vreugde van het feest. De klassen uit het eerste, tweede en vierde jaar die muziek krijgen, hadden het lied al gehoord. Voor de andere leerlingen heb ik vorige week via Smartschool een door mezelf ingezongen versie verspreid.”

“Het lied is opgenomen met vijf camera’s. De beelden worden gemonteerd en de geluidsmix komt erbij. Daarna gaan we de clip naar De Warmste Week sturen. We zijn nog aan het nadenken hoe we er iets aan kunnen koppelen om geld in te zamelen voor het goede doel.”

De Warmste Week richt zich dit jaar op kansarmoede. “Voor leerlingen op onze school die het niet breed hebben, kunnen zich zo gesteund voelen”, zegt directeur Greet Op De Beeck van het Klein Seminarie. “Het geeft ook een goed gevoel dat we zo veel mensen hebben samengebracht om te zingen voor het goede doel.” (ram)

Muziekleerkracht Eva Vermeren leidde alles in goede banen. © Ronny van den Ackerveken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners