Jeugdhuis Vibro in de Molenstraat kreeg bezoek van onbekende(n) met foute bedoelingen. © Google Street View

Onbekende(n) aan de haal met laptop en mengpaneel van jeugdhuis Vibro: “Hopen dat iemand iets heeft gezien”

Heist-op-den-Berg -

Jeugdhuis Vibro in de Molenstraat in Heist-op-den-Berg kreeg het voorbije weekend ongenodigd bezoek over de vloer. Een dader of daders braken de geldlade open en dropen uiteindelijk af met de muzieklaptop en het mengpaneel van het jeugdhuis. De politie kwam ter plaatse en onderzoekt de zaak. De jongeren lanceren ook een oproep naar mogelijke getuigen.

Kristof Van Rompaey

Verantwoordelijke Rita Van Eyken was zaterdag nog in jeugdhuis Vibro geweest. Maandag bleek er via de hoofdingang te zijn ingebroken. “De geldlade was opengebroken, maar er zat alleen nog wat wisselgeld in”, zegt ze. “Ook in mijn bureau waren alleen lades geopend, maar ook daar vonden de dieven niks interessant. Uiteindelijk zijn ze er met de muzieklaptop en ons mengpaneel vandoor gegaan, spullen die het jeugdhuis nodig heeft en die meteen toch wat geld kosten.”

Behoorlijk wat jaren geleden kreeg Vibro nog dieven over de vloer. “Intussen zijn de sloten aan de voor- en de achterdeur en de ramen extra beveiligd”, vertelt Van Eyken. “De bedoeling is ook om vooraan nog camera’s te hangen, maar dat is voorlopig nog niet gebeurd. De dieven kwamen langs de voordeur binnen, maar hoe ze daar exact zijn in geslaagd, is me niet helemaal duidelijk. De deur zelf lijkt niet echt kapot. Straks komt nog een slotenmaker langs.”

Getuigen

Amper een maand geleden vierde het jeugdhuis nog de vijftigste verjaardag. “Omdat het een eenmalig iets was, was er een ruim budget voor”, zegt Van Eyken. “Nu komen daar de kosten van een nieuwe laptop en een muziekmixer bij. Ik vind het schandalig dat de daders het komen zoeken bij jongeren die zo hun best doen.”

Volgens de verantwoordelijke gebeurde de diefstal waarschijnlijk in de nacht van zaterdag op zondag, sowieso na haar laatste bezoek aan het jeugdhuis. Samen met de jongeren lanceert ze nu een oproep naar mogelijke getuigen. “Ze mogen het gerust aan mij rechtstreeks en/of aan de politie laten weten”, zegt Van Eyken nog. “Hopelijk heeft iemand iets gezien.”

Rita Van Eyken: 0497.99.16.15

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners