In een nieuwbouwproject in de Doornelei zijn 28 plekken voor fietsen van buurtbewoners geïntegreerd. © Dirk Kerstens 

Aantal fietsparkeerplekken in de stad stijgt met nieuwe stalling naar 1.500 exemplaren

Antwerpen -

Met de opening van een fietsenstalling voor buurtbewoners in de Doornelei, goed voor 25 tweewielers en drie cargofietsen, staat de teller in Antwerpen nu op 1.503 overdekte fietsparkeerplekken voor buurtbewoners.

De nieuwe stalling is onderdeel van het nieuwbouwproject Grand Yard aan de Doornelei. Buurtbewoners betalen 5,92 euro per maand voor een gewone fiets en 11,83 euro per maand voor een cargofiets. De ruimte voor de fietsenstalling werd door de projectontwikkelaar casco ter beschikking gesteld van de stad, die ze vervolgens inrichtte.

Fietsenstallingen zijn inpandig of extern of bestaan uit trommels op straat en zijn bedoeld voor Antwerpenaren die zelf thuis geen plek hebben om hun fiets te parkeren. “De stad zoekt voortdurend naar nieuwe plekken om buurtstallingen in te richten. Wie denkt er ruimte voor te hebben, kan altijd contact opnemen met de stedelijke diensten”, zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

De filosofie achter dergelijke projecten is dat buurtbewoners niet langer verplicht zijn om hun fietsen tegen gevels te plaatsen of mee naar huis te nemen. Met name appartementen zijn daarvoor niet altijd geschikt. Bovendien zorgen dit soort van stallingen dat fietsen geen obstakel meer vormen op het voetpad. 

pvdp

Info: buurtparkeren@antwerpen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners