©  ss

Rechter gaat niet in op verzoek tot beperkt rijverbod: “U vraagt uw patiënten toch ook niet om te wachten tot het weekend om verzorgd te worden”

Sint-Niklaas -

Een thuisverpleegster die na een avondje Lokerse Feesten dronken een ongeval veroorzaakte verscheen maandag voor de politierechter.

Ivan Elegeert

De vrouw, die volgens haar advocate al 24 jaar haar rijbewijs heeft en dagelijks haar wagen nodig heeft om haar patiënten te bezoeken, belandde voorbije zomer na een avondje uit met haar voertuig op de snelweg tegen de middenberm en kwam in botsing met een wagen.

De vrouw probeerde de rechter nog te overtuigen om haar enkel een rijverbod in het weekend te geven maar daar ging de rechter niet op in. “U vraagt uw patiënten toch ook niet om te wachten tot het weekend om verzorgd te worden,” repliceerde de rechter.

Hij veroordeelde de dame tot een fikse geldboete en één maand rijverbod. De dame moet ook gedurende één jaar een alcoholslot in haar wagen laten plaatsen en zich laten onderzoeken of ze nog bekwaam is om met de wagen te rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners