Danny Lau. © Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Er is een gebrek aan economische kennis in de samenleving”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Danny Lau (21).

“Ik studeer op dit moment Handelswetenschappen op de KU Leuven in Antwerpen. Dat is een gevolg van een gezonde passie voor economie. Waarom ik zo gebeten ben door dat onderwerp? Economie is relevant op alle vlakken. In de actualiteit kan je er niet omheen, maar toch is er in de samenleving een gebrek aan economische kennis.” 

“Zelf ben ik er wel dagelijks mee in de weer, ook los van mijn studies. Ik ben bijvoorbeeld veel bezig met cryptocurrency. Niet met de bedoeling om er rijk van te worden, maar het is een boot die ik niet wilde missen. Als je over de nodige kennis beschikt, zal je al gauw beseffen dat er niet alleen nadelen aan verbonden zijn, zoals de media vaak doen uitschijnen. Momenteel sta ik zelf wel in het verlies, dus veel heb ik er nog niet van gemerkt. Maar dat heeft alles te maken met de huidige economische situatie.”

“Binnen een aantal jaar hoop ik aan het roer te staan van het een of andere bedrijf. In mijn ogen is dat een realistische droom. Mijn studierichting vreet mijn vrije tijd op, maar als ik binnenkort mijn doelen realiseer, zal het dat allemaal waard zijn geweest.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen