Een verraste en geëmotioneerde Kevin met de cheque. © RR

Benefiet voor Kevin, die beide benen verloor bij arbeidsongeval, levert 35.000 euro op: “Werkelijk fantastisch”

Kapellen/Edegem/Haven -

De benefiet voor Kevin Vanderbeke (44), de trouwe Zuidnatie-terminal operation manager uit Kapellen die deze zomer beide benen verloor bij een arbeidsongeval in de haven, heeft uiteindelijk 35.000 euro opgebracht. “Dat is werkelijk fantastisch. Zoveel solidariteit is onverhoopt”, aldus een dankbare Kevin op zijn kamer in het revalidatieziekenhuis RevArte.

Jan Auman

LEES OOK. Toch één lachende Kevin na België-Marokko: “Dankbaar voor wat Zuidnatie, mijn collega’s en mijn familie voor mij doen”

Een week geleden vond een evenement plaats in één van de grote magazijnen van de Antwerpse goederenbehandelaar aan kaai 614. Daar werd de match van de Rode Duivels tegen Marokko uitgezonden op een groot scherm, omkaderd met tal van feestelijkheden en activiteiten voor gezinnen. Ruim vijfhonderd collega’s, familieleden en vrienden kwamen er vooral voor de moedige Kevin supporteren, die zelf in een rolstoel ook zijn opwachting maakte.

Kevin met zijn twee dochters, Ella-June en Yoemi.. © koen fasseur

Stefanie Feys, grote baas bij Zuidnatie, maakte nog tijdens het evenement bekend dat er een opbrengst van 17.615 euro was opgehaald. Maar zeven dagen later en alle nevenacties en donaties van onder meer klanten van Zuidnatie in rekening gebracht, maakt Kevin zelf met een grote glimlach bekend dat het totale eindbedrag is opgelopen tot 35.000 euro.

Met dat geld wil de moedige man zijn woning in Kapellen laten aanpassen zodat hij er zo zelfstandig mogelijk opnieuw kan wonen en voor zijn beide kinderen Ella-June (11) en zus Yoemi (15) zorgen.

“Onlangs zijn gespecialiseerde diensten al eens gaan poolshoogte nemen in het huis samen met Kevin en de hindernissen daar zijn zeker niet onoverkomelijk. Een verhuizing zal nog niet voor morgen zijn. Eerst moet Kevin in RevArte verder revalideren. Maar dit uitzicht is voor hem, zijn kinderen en al wie met hem begaan is alvast hoopgevend”, aldus zijn ex-schoonmoeder Chrisje Smet, die mee voor Kevin in de bres springt. (jaa)

© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht